Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
24. júla 2023, 7:22
Čas čítania 0:31

Pre silné požiare evakuujú ďalší grécky ostrov. Hasiči ich nevedia dostať pod kontrolu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rozsiahle požiare ohrozujú aj ostrov Korfu, ktorý patrí medzi obľúbené dovolenkové destinácie.

Podľa portálu tn.cz rozsiahle požiare ohrozujú aj ostrov Korfu. V nedeľu 23. júla z niektorých obcí a turistických letovísk evakuovali ľudí. 

Podľa webu lifo.gr sa oheň šíri smerom na východné pobrežie. Rozsiahle požiare vypukli aj na svahoch hory Pantokrator, ktorá sa nachádza na severe ostrova. Požiar má takmer po celom ostrove niekoľko ohnísk, ktoré nie sú pod kontrolou. 

Na Rodose bojujú s lesným požiarom, ktorý sa z centrálnej časti ostrova šíri aj k dovolenkovým letoviskám. Z viacerých miest na ostrove evakuovali tisíce dovolenkárov, medzi nimi sa nachádzali aj Slováci.

Celej situácii nepomáhajú ani poveternostné podmienky. Zo západu fúka silný vietor, ktorý šíri oheň smerom na východ. V dôsledku týchto podmienok začali evakuovať turistické letoviská Nissaki a Kalami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia