Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
17. augusta 2023 o 17:13
Čas čítania 1:10

Čerstvo obvinený riaditeľ NBÚ Roman Konečný je vraj na dovolenke. Dlho o ňom nevedeli v práci ani doma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Smer v súvislosti s akciou Rozuzlenie inicioval mimoriadnu schôdzu.

Po tom, ako v rámci akcie Rozuzlenie obvinila NAKA viacerých ľudí z bezpečnostných zložiek, sa má obvinený šéf SIS Michal Aláč vrátiť zo zahraničia domov.

Skorý návrat svojho brata Vladimíra prisľúbil na tlačovke Sme rodina jeho brat Peter. O tom, kde je obvinený riaditeľ NBÚ Roman Konečný, však podľa TV novín nevedel ešte niekoľko hodín po obvinení nikto nič v práci ani doma.

Informácie o mieste výskytu Romana Konečného poobede korigovalo NBÚ na Facebooku. Vraj sa nachádza na plánovanej dovolenke v rámci Európskej únie a riadne ju ukončí. „Svoju dovolenku riadne ukončí a po návrate na Slovensko bude poskytovať plnú súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní,“ píše úrad s tým, že sa na tom dohodol už aj s vyšetrovateľom.

„Vnímame však aj zásadu neverejnosti a citlivosť trestného konania, spoločenskú atmosféru pred voľbami a k prípadným mediálnym špekuláciám nebudeme poskytovať detailnejšie stanoviská, aby bola garantovaná korektnosť celého procesu,“ dodal úrad v statuse na sociálnej sieti.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Šéf SIS Michal Aláč už na rozdiel od Konečného v súvislosti s obvinením svoju plánovanú zahraničnú cestu prerušil. „Vracia sa späť na územie Slovenskej republiky. Zároveň sa telefonicky spojil s vyšetrovateľom NAKA a dohodol s ním svoju osobnú účasť na príslušných procesných úkonoch zajtra, t. j. 18. 8. 2023 o 10.00 h,“ uviedla hovorkyňa SIS Katarína Némová. 

Policajný prezident Štefan Hamran uviedol, že muži spomínaní v akcii Rozuzlenie sú obvinení zo snahy diskreditovať vyšetrovateľov NAKA, ktorí vyšetrujú veľké korupčné kauzy.

Premiér Ľudovít Ódor po vyhodnotení aktuálnej situácie v spojitosti s policajnými zásahmi rozhodol o zvolaní Bezpečnostnej rady SR na piatok 18. augusta. Premiér o tomto kroku vopred informoval aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorá sa na zasadnutí osobne zúčastní. 

V súvislosti s akciou Rozuzlenie inicioval na pondelok 21. augusta opozičný Smer-SD mimoriadnu schôdzu. Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár.

Domov
Zdieľať
Diskusia