Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. augusta 2023, 16:03
Čas čítania 0:41

Ak cestuješ na dovolenku do Grécka, štát ti posiela varovanie. Hroziace požiare predstavujú veľké riziko pre turistov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Občanom odporúča vyhýbať sa činnostiam, ktoré by mohli spôsobiť požiar.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí upozorňuje na lesné požiare v Grécku. Občanom SR nachádzajúcim sa v zasiahnutých oblastiach odporúča zvýšenú opatrnosť, informovalo o tom na webe.

„Ak sa slovenskí občania budú nachádzať v zasiahnutých oblastiach, odporúčame striktne sa riadiť pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek. Občanom, ktorí sa ocitnú na postihnutých územiach v rámci organizovanej turistiky (zájazdy prostredníctvom cestovných kancelárií), odporúčame kontaktovať delegátov cestovných kancelárií alebo priamo cestovné kancelárie,“ priblížilo.

Rezort tiež apeluje na ľudí, aby sa na otvorenom priestranstve vyhýbali činnostiam, ktoré by mohli náhodne spôsobiť požiar, napríklad vypaľovaniu porastov, zapaľovaniu grilov či odhadzovaniu zapálených cigariet. Verejnosť má podľa neho v prípade požiaru upozorniť hasičov na čísle 199. Pripomenul, že v prípade núdze môžu občania SR kontaktovať veľvyslanectvo na čísle +30 69 3240 8028 alebo cez e-mail [email protected].

Následkom požiarov evidujú už 20 obetí

Lesné požiare sú vo viacerých častiach Grécka. V súvislosti s nimi k štvrtku 24. augusta evidovali 20 obetí. Nie je podľa rezortu zahraničných vecí vylúčené, že pre prevládajúce poveternostné podmienky bude dochádzať k vzniku nových zdrojov požiarov.

grécko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia