Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
11. septembra 2023, 20:14
Čas čítania 0:49

VIDEO: Toto sú posledné sekundy pred tragickým pádom lietadla pri Budapešti. Známa letecká šou sa skončila haváriou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na podujatí Börgönd air show neďaleko Budapešti sa zrútilo malé lietadlo. O život prišli dvaja ľudia, ďalší štyria sa zranili.

Obľúbená letecká prehliadka neďaleko Budapešti sa v nedeľu zmenila na horor. Pred zrakmi tisícov ľudí sa popoludní zrútilo malé vrtuľové lietadlo. Video zachytáva posledné sekundy pred jeho pádom. Pri nehode zomreli dvaja ľudia a štyria ďalší utrpeli zranenia, informujú topky.sk. 

Krátke video zachytilo moment tesne pred pádom. Na zábere vidieť lietadlo americkej armády T-28 z roku 1951, ktoré stúpa a zároveň rotuje. V priebehu niekoľkých sekúnd sa zrúti na zem a začne horieť. V lietadle na Börgönd air show v okrese Fejér prišli o život otec a syn vo veku 67 a 37 rokov.

Stroj dopadol na miesto neďaleko odparkovaného osobného auta, v ktorom sa nachádzali ďalší ľudia. Troch z nich museli s ťažkými popáleninami hospitalizovať. Podľa dostupných informácií sa pri nehode zranil aj malý chlapec. 

„To, čo sa dnes stalo, je bolesť, ktorú je ťažké vyjadriť slovami pre našu samosprávu, celé naše mesto a pre mňa osobne,“ uviedol starosta neďalekého Székesfeherváru András Cser-Palkovics. Podujatie, na ktorom sa nešťastie stalo, organizátori rozpustili.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia