Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
21. septembra 2023, 18:41
Čas čítania 0:49

Koľko zarába Veronika Remišová? Exministerka dokazuje podrobným rozpisom majetku, že si mohla dovoliť dom za 600 000 €

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Veronika Remišová zdokladovala príjmy z funkcií ministerky a poslankyne, ale aj z prenájmu nehnuteľností. Od roku 2015 zarobila 432-tisíc eur.

Exministerka Veronika Remišová zverejnila majetkové priznanie. V uplynulých dňoch čelila kritike opozičných politikov za kúpu honosného domu v susednom Rakúsku. Neziskovej organizácii Transparency International Slovensko teraz poskytla detaily svojho majetku. 

Diskutovaný dom v Kittsee Remišová kúpila vlani v septembri za 600-tisíc eur. Podľa rozšíreného majetkového priznania ho financovala z úveru a predaja nehnuteľnosti v Belgicku. „455-tisíc získala z úveru a zvyšok z predaja bytu v belgickom Etterbeeku, ktorý vlastnila od roku 2008,“ píše Transparency International. Pri mesačnej splátke 2 146 eur bude nehnuteľnosť s manželom splácať do roku 2047.

Remišová podľa priznania vlastní aj ďalšie nehnuteľnosti na Slovensku. V roku 2001 jej mama darovala 3-izbový byt v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Za dedičstvo po otcovi si v roku 2010 kúpila garsónku v Starom Meste a v roku 2011 jej manžel daroval polovicu svojho 3-izbového bytu v centre Bratislavy. Spomínaný majetok nadobudla ešte pred vstupom do slovenskej politiky v roku 2014. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ako politička si spolu s manželom okrem domu v Kittsee kúpili aj pozemok na Liptove, na ktorom si postavili chatu. Od roku 2015 zdokladovala príjmy z funkcií ministerky a poslankyne, ale aj z prenájmu nehnuteľností v celkovej výške 432-tisíc eur. Ako podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie minulý rok zarobila 63 035 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia