Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
29. septembra 2023 o 19:48
Čas čítania 0:40

Budúci rodičia majú nárok na stovky eur. Ministerstvo práce predstavilo užitočnú novinku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cieľom novinky je zlepšiť informovanosť o rodinných dávkach a zjednodušiť rodinám prvé dni s novorodencom.

Budúci rodičia majú po narodení dieťaťa nárok na štátne príspevky vo výške niekoľko stoviek eur. Ministerstvo práce SR si pre rodičov pripravilo užitočnú novinku, podľa ktorej sa v štátnej pomoci rýchlejšie zorientujú a zistia, na čo všetko majú nárok. 

„Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravilo informačný leták určený pre mamičky. Už v týchto dňoch ho nájdu priamo v pôrodniciach po celom Slovensku. Každá mamička sa tak hneď v pôrodnici oboznámi so všetkými príspevkami, na ktoré má po narodení dieťaťa nárok, ako ich môže získať alebo kde o ne požiadať,“ informuje rezort na webe.

Cieľom novinky je zlepšiť informovanosť o rodinných dávkach a zjednodušiť rodinám prvé dni s novorodencom. Letáky odpovedajú na všetky dôležité otázky vo veci nároku na príspevky, ich výšky či nutnosti žiadať o ne a už v týchto dňoch sú bezplatne dostupné v pôrodniciach po celom Slovensku.

Letáky obsahujú informácie o:

  • príspevku pri narodení dieťaťa,
  • príspevku na viac súčasne narodených detí,
  • prídavku na dieťa,
  • rodičovskom príspevku
  • a ďalšie odpovede na dôležité otázky v tejto téme.
novorodenci, deti, babatka
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia