Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. októbra 2023, 17:01
Čas čítania 0:48

Najväčšia nízkonákladová aerolinka dosiahla historický rekord. Lety má plné na 94 %, ale jej šéf nemá pozitívne správy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Najväčší nízkonákladový dopravca v Európe minulý mesiac prepravil 17,4 milióna pasažierov.

Ryanair, najväčšia európska letecká spoločnosť podľa počtu cestujúcich, v utorok oznámil, že v septembri 2023 prepravil o 9 % ľudí viac ako v rovnakom mesiaci minulého roka. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Konkrétne, najväčší nízkonákladový dopravca v Európe minulý mesiac prepravil 17,4 milióna pasažierov, zatiaľ čo pred rokom to bolo 15,9 milióna ľudí. V septembri 2019, teda pred vypuknutím pandémie ochorenia COVID-19, využilo jeho služby 14,1 milióna cestujúcich.

Lety boli v septembri obsadené v priemere na 94 %, čo sa oproti predchádzajúcemu roku nezmenilo. Ryanair očakáva, že za celý finančný rok do konca marca 2024 zaznamená nárast počtu cestujúcich o 9 % na rekordných 183,5 milióna osôb.

V lete dopravca zaznamenal niekoľko rekordov

Počas rušných letných mesiacov dopravca zaznamenával jeden rekord za druhým v počte pasažierov a generálny riaditeľ Michael O’Leary minulý týždeň uviedol, že súčasné úrovne rezervácií sú približne o 4 až 5 % vyššie ako minulý rok.

Napriek tomu O’Leary v júli znížil prognózu osobnej dopravy za celý rok z pôvodne očakávaných 185 miliónov cestujúcich na 183,5 milióna osôb pre meškanie dodávok lietadiel Boeing a štrajky zamestnancov riadenia letovej prevádzky.

A írsky dopravca minulý týždeň opäť varoval, že možno bude musieť znova znížiť prognózu, ak dôjde k ďalšiemu meškaniu dodávok nových lietadiel.

Ryanair
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia