Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. decembra 2023, 11:53
Čas čítania 0:45

Pri prejazde týmito úsekmi pozor! Donovaly uzavreli pre kamióny nad 10 metrov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na daných úsekoch zamrzol sneh do hrúbky dvoch centimetrov.

Na horskom priechode Donovaly sa nachádza zľadovatený sneh v hrúbke dvoch centimetrov. Uzavreli ho spolu horským priechodom Príslop pre vozidlá s dĺžkou nad desať metrov. Informovala o tom Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk.


Okrem daných obmedzení sú horské priechody na Slovensku zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Na horských priechodoch Cukmantel, Dargov, Havran, Herlianske Sedlo, Klenov, Kremnické Bane, Látky – Prašivá, Pezinská Baba, Skýcov, Soroška, Šturec, Šútovce, Veľké Pole a Zbojská je suchý až mokrý povrch.


Zjazdné sú tiež všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Aj cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na severnej polovici krajiny je miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného, ojedinele zľadovateného snehu.


Cesty I/14 Uľanka – Motyčky a II/531 Muráň – Červená sú uzavreté pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad desať metrov. Na cestách v oblasti Bratislavy, Rimavskej Soboty, Michaloviec a Turca treba počítať s poľadovicou. Cestári upozorňujú aj na silné sneženie s dohľadnosťou do 100 metrov v okrese Považská Bystrica s možným presahom do okolitých okresov.

Domov
Zdieľať
Diskusia