Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
4. decembra 2023 o 16:43
Čas čítania 0:28

Vianoce na Slovensku: Môžeme sa tešiť na poriadnu snehovú nádielku a mráz? Predpoveď naznačuje, na čo sa pripraviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Numerické predpovede rozdelili decembrovú predpoveď počasia na viacero častí.

Aktuálne meteorologické predpovede naznačujú, že počas Vianoc by sa malo otepliť v celej Európe. Na území Slovenska by mala byť priemerná teplota o 1 až 3 °C vyššia, ako je priemer, avizuje iMeteo.

Pár dní pred Vianocami by mohlo snežiť aj v nížinách, no v poslednej časti decembra na Slovensku experti studené počasie zatiaľ nepredpokladajú. Ak aj teda nasneží, sneh sa rýchlo roztopí.

5. decembra 2023 o 12:24 Čas čítania 0:19 Slovákov na Mikuláša poteší nával snehu. Zasiahne pritom nezvyčajné lokality Slovákov na Mikuláša poteší nával snehu. Zasiahne pritom nezvyčajné lokality

Numerické predpovede rozdelili decembrovú predpoveď počasia na viacero častí. Pre prvú etapu mesiaca je charakteristické studené zasnežené počasie, ktoré by malo vydržať približne do 10. decembra.

Na území Slovenska v druhej dekáde mesiaca predpovede naznačujú priemerné až slabo podpriemerné teploty. Zrážky by mali byť slabo nadpriemerné. Snežiť by podľa predpovede malo viac až v januári.

Teplota vzduchu v okolí Vianoc.
Teplota vzduchu v okolí Vianoc. Zdroj: ECMWF
Domov
Zdieľať
Diskusia