Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. decembra 2023 o 16:32
Čas čítania 0:51

AKTUÁLNE: Ďalším školám na Slovensku prišli výhražné e-maily. Prípadom sa už zaoberá NAKA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia prijala bezpečnostné opatrenia.

Dve školy v Banskobystrickom kraji dostali výhražné e-maily. Polícia prijala oznámenie o ich doručení vo štvrtok, informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Prípadom sa podľa jej slov okamžite začali zaoberať príslušníci Národnej kriminálnej agentúry.

„Bezprostredne po hlásení prijala polícia bezpečnostné opatrenia s cieľom chrániť životy a zdravie žiakov a personálu. Na prípade intenzívne pracujeme, viac informácií verejnosti poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ uviedla Bárdyová.

Hovorkyňa dodala, že v súvislosti s výhražnými e-mailmi stredným školám v Bratislavskom kraji z ostatných dní sa reálna hrozba teroristického útoku na inkriminovaných stredných školách, ktoré boli spomínané vo výhražných e-mailoch, zatiaľ nepotvrdila. Neznámym páchateľom hrozí 25 rokov až doživotie.

„Všetky zainteresované zložky polície sú aj naďalej v pohotovosti a intenzívne pracujú na zabezpečení eliminácie hrozby akýmkoľvek útokom na vybrané školy. Taktiež pokračujeme vo zvýšených bezpečnostných opatreniach až do ukončenia vyšetrovania týchto prípadov,“ dodala hovorkyňa.

E-mail prišiel v anglickom jazyku

Hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková TASR informovala, že výhražný e-mail v anglickom jazyku prišiel vo štvrtok na oficiálnu adresu Základnej školy Spojová. „Riaditeľka v súčinnosti s policajnými zložkami okamžite vykonala potrebné úkony vedúce k zabezpečeniu ochrany zdravia žiakov a zamestnancov,“ uviedla Marhefková.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Banskobystrický samosprávny kraj podľa slov jeho hovorkyne Lenky Štepánekovej zatiaľ nemá informácie o tom, že by výhražný email dostala niektorá zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja.

Domov
Zdieľať
Diskusia