Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
11. decembra 2023, 8:11
Čas čítania 0:31

Orbán sa stretol so Zelenským. Riešili aj možný vstup Ukrajiny do EÚ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rozhovor s Orbánom bol podľa Zelenského úprimný a týkal sa európskych záležitostí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v noci na pondelok opísal rozhovor s maďarským premiérom Viktorom Orbánom ako maximálne úprimný. Obaja lídri sa stretli v nedeľu v Buenos Aires pri príležitosti inaugurácie nového argentínskeho prezidenta Javiera Mileia. 

„Rozhovor bol maximálne úprimný a, samozrejme, sa týkal našich európskych záležitostí,“ povedal Zelenskyj vo videoodkaze zverejnenom na sociálnej sieti.

„Maďarský premiér v súvislosti so vstupom Ukrajiny do Európskej únie naznačoval, že členské štáty EÚ o tejto otázke neustále diskutujú,“ uviedol po stretnutí Orbánov hovorca Bertalan Havasi.

Video zverejnené na platforme Youtube zachytilo, ako sa Zelenskyj a Orbán rozprávajú asi 20 sekúnd v budove argentínskeho parlamentu. Rozhovor sa uskutočnil pred nadchádzajúcim summitom EÚ, kde sa bude rozhodovať o začatí prístupových rokovaní Ukrajiny do EÚ. Orbán viackrát povedal, že otvorenie prístupových rokovaní EÚ s Ukrajinou nateraz odmieta, pripomína Reuters.

Anketa:
Prijal by si Ukrajinu v EÚ?
Áno.
Nie.
Áno.
43 %
Nie.
57 %
orbán, zelenskyj
Zdroj: TASR/AP, TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia