Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
20. decembra 2023, 9:13
Čas čítania 0:30

SNS dáva Petrovi Pellegrinimu ultimátum k prezidentskej kandidatúre. Danko chce ďalšie ministerstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za podporu Petra Pellegriniho chce SNS na čele s Andrejom Dankom post ministra hospodárstva alebo predsedu parlamentu.

Slovenská národná strana (SNS) sa rozhodla podporiť kandidatúru predsedu Národnej rady (NR) SR a strany Hlas-SD Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách, ak splnia niekoľko požiadaviek, informuje Denník N. 

Za podporu koaličného partnera chce SNS na čele s Andrejom Dankom post ministra hospodárstva alebo predsedu parlamentu. „Ak by pán Pellegrini mal mať podporu SNS v druhom kole, malo by dôjsť k prerozdeleniu alebo k zohľadneniu tohto faktu,“ povedal minister životného prostredia Tomáš Taraba. 

Strana Hlas-SD o požiadavkách vie, naplniť ich zatiaľ neplánuje.

Zároveň sa zatiaľ koalícia nedohodla na spoločnom kandidátovi. Stále existuje šanca, že SNS predstaví svojho kandidáta. V diskusnej relácii TA3 V politike Andrej Danko dokonca naznačil, za akých podmienok bude kandidovať on sám, a zároveň vyhlásil, že si vie predstaviť Roberta Fica ako prezidenta Slovenskej republiky. 

Danko, Blaha, Taraba
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia