Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
20. decembra 2023, 20:20
Čas čítania 0:32

VIDEO: Vodičovi sa na diaľnici zošmykol vianočný stromček zo strechy. Polícia okamžite reaguje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Preprava vianočného stromčeka má niekoľko pravidiel.

Polícia Slovenskej republiky upozornila na incident, pri ktorom sa vodičovi zo strechy auta zošmykol vianočný stromček na stred vozovky. Na video zareagovala prostredníctvom sociálnej siete a objasnila pravidlá, ktoré by mali vodiči pri preprave dodržiavať, aby sa stromček počas jazdy nezošmykol na vozovku ako vodičovi na videu. 

Pravidlá prepravy

Polícia informuje, že stromček musí byť na vozidle správne umiestnený a upevnený, aby neohrozoval bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, neznečisťoval ani nepoškodzoval cestu a jej okolie. Taktiež nemôže zakrývať svetlomety a svietidlá vozidla, odrazové sklá, tabuľku s evidenčným číslom a vyznačenie najvyššej povolenej rýchlosti.

„V prípade, ak vianočný stromček prečnieva vozidlo vpredu alebo vzadu o viac ako 40 cm alebo prečnieva vozidlo do strany, musí byť prečnievajúci koniec nákladu označený reflexným označením s červenými a bielymi pruhmi,“ uvádza polícia. Dôležité je, aby vodiči s nákladom prispôsobili rýchlosť jazdy.

Domov
Zdieľať
Diskusia