Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
10. januára 2024, 16:21
Čas čítania 1:13

Blahovi sa narodil syn v luxusnej súkromnej pôrodnici. Pred štátnou nemocnicou s manželkou uprednostnili vyhľadávané sanatórium

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Manželia Blahovci sa rozhodli nevyužiť služby štátnej nemocnice. Radšej si priplatili.

Ľubošovi Blahovi sa v uplynulých dňoch narodil syn Jonáš. Fotografia politika so synom, ktorú zverejnila strana Smer-SSD na sociálnu sieť, naznačuje, že jeho manželka Zuzana Blahová rodila v luxusnom bratislavskom Sanatóriu Koch. Cena za rezerváciu súkromného apartmánu je podľa cenníka uverejneného na webe sanatória minimálne 1 000 eur. Služby sanatória často využívajú aj rôzne celebrity či influencerky.  

Blaha je známy svojou častou kritikou kapitalizmu a podporou socializmu, keď súkromné zariadenia neexistovali. Strana Smer je tiež pravidelne kritická k fungovaniu súkromného sektora v zdravotníctve. V minulosti napríklad presadili zákon, ktorý zakázal súkromným poisťovniam vyplácať si zisk.

Aj napriek ideológii, na ktorej si Blaha roky buduje politickú kariéru, využil s manželkou na pôrod syna drahé služby súkromného sanatória. Hovorca politickej strany Smer-SSD Ján Mažgút pre Refresher povedal, že Sanatórium Koch nepozná a k súkromnému životu poslanca Blahu sa nebude vyjadrovať.

Fotografia, ktorú pridala politická strana na sociálnu sieť. Na snímke je vyznačený totožný nábytok a doplnky, ktoré sú aj na fotografii Sanatória Koch.
Fotografia, ktorú pridala politická strana na sociálnu sieť. Na snímke je vyznačený totožný nábytok a doplnky, ktoré sú aj na fotografii Sanatória Koch. Zdroj: Facebook (SMER - SSD)
Fotografia izby v Sanatóriu Koch. Na snímke je vyznačený totožný nábytok a doplnky.
Fotografia izby v Sanatóriu Koch. Na snímke je vyznačený totožný nábytok a doplnky. Zdroj: sanatoriumkoch.sk

Prezradila ho fotografia

Nábytok a doplnky na zábere s Ľubošom Blahom sú totožné s fotografiami, ktoré má pôrodnica dostupné na webe. Fotka z webu má rovnaké béžové závesy, biele sedačky či drevený stôl. Rovnaké sú tiež stoličky a skrinky v pozadí.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podľa našich zistení pôrodnica automaticky ráta s pobytom sprevádzajúcej osoby. Apartmány sú situované vo veľkorysom priestore s výhľadom do Kochovej záhrady a na Bratislavský hrad. Pôrodnica ponúka pre budúcich rodičov počas pobytu plnú penziu. Klienti môžu využiť aj malú kuchynku. Apartmány majú oddelenú dennú miestnosť pre návštevy a súkromnejšiu oddelenú lôžkovú časť.

Tisícové služby

Cenník, ktorý má sanatórium dostupný na webe, uvádza, že poplatok za nemedicínske služby pri hospitalizácii počas pôrodu a v šestonedelí vyjdú rodičov na 1 000 eur. Cena sa následne zvyšuje každým dňom o 150 eur. Klienti si môžu priplatiť aj za apartmán s jedným parkovacím miestom v areáli nemocnice, ktorý vychádza na 1 000 eur do 5 dní. Pokiaľ majú rodičia preferencie pri výbere lekára počas pôrodu, priplatia si od 200 do 350 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia