Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
26. januára 2024, 9:41
Čas čítania 0:44

Robert Fico podľa Beňovej podporuje územnú celistvosť Ukrajiny. Europoslankyňa objasňovala jeho výrok o Kyjeve

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Monika Beňová však zdôrazňuje, že premiér považuje za nepravdepodobné, že sa Rusko vzdá okupovaného územia.

Premiér Robert Fico podporuje územnú celistvosť Ukrajiny, čo potvrdil aj na stretnutí s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Poukázala na to europoslankyňa Monika Beňová vo štvrtkovej diskusnej relácii TV Joj Na hrane. Opozičný poslanec Národnej rady SR Tomáš Valášek upozornil, že sa nedá podporovať územná celistvosť Ukrajiny a zároveň odopierať vojenská pomoc.

Stretnutie premiéra so Šmyhaľom vníma Beňová pozitívne. Ficov výrok, že v Kyjeve nie je vojna a je tam normálny život, vysvetlila tým, že len prirovnával intenzitu bojov v Kyjeve k východu Ukrajiny. Valášek súhlasil s Beňovou, že stretnutie slovenského a ukrajinského premiéra bolo civilizované. Je rád, že sa ukrajinská strana nedala vyprovokovať premiérovými výrokmi. Nemyslí si, že cesta k mieru je zastavenie vojenskej pomoci.

25. januára 2024, 16:34 Čas čítania 0:49 Odkaz ukrajinských študentov Robertovi Ficovi: Ak nie je v Kyjeve vojna, prečo počas ruského ostreľovania zomrel môj kamarát? Odkaz ukrajinských študentov Robertovi Ficovi: Ak nie je v Kyjeve vojna, prečo počas ruského ostreľovania zomrel môj kamarát?

Podľa Beňovej je možné mier dosiahnuť iba rokovaniami

Beňová považuje za dôležité, aby sa čo najskôr začali mierové rokovania. „Tento vojenský konflikt treba ukončiť mierovými rokovaniami,“ uviedla. Priblížila, že premiér Fico podporil územnú celistvosť Ukrajiny, zároveň však vychádza z reality a nepovažuje za pravdepodobné, že sa Rusko okupovaných území vzdá. Valášek poznamenal, že Rusko nejaví záujem ukončiť vojnu. Tvrdí, že musí prísť o nádej, že sa mu nové územné zisky podarí získať agresiou.

fico, beňová
Zdroj: TASR/Andrej Galica, TASR/Úrad vlády SR
Domov
Zdieľať
Diskusia