Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
1. marca 2024, 7:44
Čas čítania 0:42

Populárny reťazec s lacnými produktmi pôsobiaci aj na Slovensku zatvára desiatky obchodov. Prezradili dôvody

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Skupina Pepco odchádza z Rakúska.

Poľský diskontný reťazec Pepco, ktorý má v Rakúsku 73 pobočiek a približne 680 zamestnancov, podal na obchodnom súde vo Viedni návrh na vyhlásenie konkurzu. Obchody zostanú otvorené až do odvolania a spoločnosť sa z Rakúska stiahne, oznámila skupina v utorok. 

Spoločnosť Pepco Austria uviedla, že napriek viacerým pokusom o reštrukturalizáciu nedokázala v krajine vytvoriť zisk. „Pretrvávajúce opatrné správanie spotrebiteľov, nadpriemerná inflácia, vysoké prevádzkové náklady a všeobecne negatívny makroekonomický výhľad mali silný negatívny vplyv na výsledky spoločnosti Pepco Austria,“ oznámila skupina.

Spoločnosť Pepco vstúpila na rakúsky trh len pred dva a pol rokom, keď prevzala väčšinu predajní siete CCC. Diskontný predajca ponúka okrem iného oblečenie, hračky, domáce potreby a nábytok za nízke ceny. Spoločnosť so sídlom v Poznani v súčasnosti zamestnáva viac ako 31-tisíc ľudí v 19 európskych krajinách a má sieť viac ako 3600 predajní.

Spoločnosť zacieli na iný trh

Na medzinárodnej úrovni skupina Pepco zaznamenala vo finančnom roku 2022/2023 rekordné tržby, ktoré vzrástli o 17 % na 5,65 miliardy eur. Spoločnosť uviedla, že po odchode z Rakúska sa plánuje zamerať na trhy s najvyšším rastovým potenciálom.

Pepco
Zdroj: Veronika Szűcs Rajničová
Domov
Zdieľať
Diskusia