Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
16. marca 2024, 13:08
Čas čítania 0:43

McDonald’s plánuje po odobratí plastových viečok zaviesť ďalšiu ekonovinku. Slovákov sa dotkne už tento rok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Reťazec si od zásadného kroku sľubuje väčšiu ochranu prírody.

Sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením McDonald’s plánuje po nedávnom rozhodnutí neponúkať zákazníkom pri nápojoch plastové viečka zaviesť ďalší ekologický krok. Do reštaurácií pridá triediace stanice na separovanie odpadu, ktoré prispejú k ochrane prírody, informujú tvnoviny.sk

13. marca 2024, 11:47 Čas čítania 0:31 McDonald’s poteší mnohých Slovákov. Prevádzky otvorí vo viacerých mestách McDonald’s poteší mnohých Slovákov. Prevádzky otvorí vo viacerých mestách

„Zamestnanci totiž teraz odpad odnášajú do kuchyne a tam ho triedia. Sľubujeme si od toho, že sa takto zvýši miera recyklácie,“ uviedla generálna riaditeľka spoločnosti pre Česko, Slovensko a Ukrajinu Yuliya Badritdinova. Zaviesť ich chcú už tento rok, a to vo všetkých pobočkách. „Samozrejme, najskôr prebehne pilot, aby sme to následne mohli implementovať do všetkých reštaurácií,“ dodala. 

Len nedávno zrušili plastové viečka

Len prednedávnom spoločnosť zaviedla zásadnú novinku, ktorá sa týkala plastových viečok. Zákazníci, ktorí konzumujú nápoje priamo v reštaurácii, k nim už viečka nedostanú. 

14. marca 2024, 17:00 Čas čítania 2:02 Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine

PR manažérka spoločnosti pre ČR a Slovensko Lucia Poláčeková sa ešte v januári vyjadrila, že do roku 2025 plánujú nahradiť všetky plastové obaly za obnoviteľné, recyklované alebo certifikované materiály. „Podnikáme postupné kroky na výmenu jednorazových plastových obalov,“ dodala.

Nemôžu ich však zatiaľ úplne zrušiť, pretože ich musia využívať na prenos teplých nápojov. Na prenos studených zaviedli nový typ papierových viečok z lisovaného papierového vlákna.

Domov
Zdieľať
Diskusia