Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Radka Klučárová
23. marca 2024, 8:10
Čas čítania 0:38

K útoku v Moskve sa prihlásil Islamský štát. O život prišlo najmenej 93 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bojovníci Islamského štátu „zaútočili na veľké zhromaždenie... na predmestí ruského hlavného mesta Moskva,“ uviedla skupina vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram.

Pri piatkovom útoku ozbrojencov na koncertnú halu na predmestí Moskvy zahynulo viac ako 93 ľudí, informuje BBC. Pôvodne uvádzaný počet obetí bol viac ako 40, informuje agentúra AFP s odvolaním sa na ruské tlačové agentúry.

Podľa dostupných informácií doposiaľ zadržali 11 ľudí vrátane štyroch priamych podozrivých. Viac ako sto ľudí je po útoku zranených, niektorí z nich sú v kritickom stave.


„Momentálne sa obhliadajú telá zosnulých. Predbežne sa zistilo, že pri teroristickom útoku zomrelo viac ako 60 ľudí. Počet obetí sa, žiaľ, môže zvýšiť,“ uviedol v piatok večer vyšetrovací výbor.

K útoku sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát. Bojovníci Islamského štátu „zaútočili na veľké zhromaždenie... na predmestí ruského hlavného mesta Moskva,“ uviedla skupina vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram.

 
Ruské médiá predtým písali o piatich bradatých útočníkoch v maskáčoch s automatickými zbraňami a granátmi, ktorí vpadli do koncertnej siene Crocus City Hall. Na sociálnych sieťach sa neskôr začali šíriť informácie, že útočníci nehovorili rusky a zrejme pochádzali z Ázie alebo oblasti Kaukazu.

Rusko, Moskva
Zdroj: TASR/Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP
Domov
Zdieľať
Diskusia