Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. marca 2024, 13:24
Čas čítania 1:27

Odvolila aj 101-ročná babička zo Svitu. Na Slovensku som už 80 rokov „na dovolenke“, hovorí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najlepším prezidentom Slovenska bol podľa nej Rudolf Schuster.

Méta Eleonóra Zacharová z podtatranského mesta Svit má 101 rokov, no ani vysoký vek jej nezabránil, aby šla v sobotu voliť. „Chodím voliť preto, lebo tu žijem a chcem, aby sme sa mali lepšie. Odkedy žijem vo Svite, ani raz som voľby nevynechala. Od začiatku som bola presvedčená o svojom kandidátovi, sledujem, čo sa deje, a myslím si, že som dobre volila,“ povedala.


Súčasná politika je podľa nej „pod úroveň“ a treba to zmeniť. Upozornila, že Slovensko potrebuje inteligentných ľudí, ktorí sa politike rozumejú. Najlepším prezidentom doteraz bol podľa nej Rudolf Schuster.

Celý priebeh prezidentských volieb môžeš naživo sledovať tu.

Sprevádzala ju najlepšia kamarátka

Do volebnej miestnosti na Základnej škole Komenského vo Svite prišla pešo v spoločnosti svojej najlepšej kamarátky Ľubice Kuzmíkovej. „Ja som sa s takou osobou ešte nestretla, vždy dodáva energiu, je skvelá a je stále aktívna vo všetkých kluboch, ktoré v meste máme,“ zdôraznila.


Zacharová sa narodila 19. februára 1923 v Norimbergu, počas života vychovala tri deti. Na Slovensko prišla v 40. rokoch minulého storočia počas druhej svetovej vojny. Najprv žila s manželom na Liptove a po tragickom požiari domu sa v roku 1948 presťahovala do Svitu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ako uviedla, v tom čase bolo pod Tatrami veľa žien a po vojne nikto nič nemal, aj napriek tomu to bolo pre ňu krásne obdobie. Pracovala v telefónnej centrále, dokonca ju vyhlásili za najlepšiu pracovníčku v Chemosvite.

voľby, méta, pani, 101 rokov
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Na Slovensku je už viac ako 80 rokov „na dovolenke“

„Bola som poslankyňou osem rokov, aj sudkyňa z ľudu, venovala som sa tomuto štátu, lebo tu žijem, mám rada Slovákov a vôbec ľudí, mám to šťastie, že žijem medzi dobrými ľuďmi,“ dodáva Zacharová a tvrdí, že na Slovensku je viac ako 80 rokov „na dovolenke“. Vysokého veku sa podľa vlastných slov dožíva aj vďaka tomu, že sa nevie hnevať a nič jej nechýba.


Vo Svite je celkovo sedem volebných miestností a počet oprávnených voličov je takmer 6 100. Predseda volebnej komisie na okrsku číslo 7 Štefan Vartovník uviedol, že okrem Zacharovej majú zapísaných aj ďalších voličov, ktorí majú viac ako 90 rokov.

„K jednej 95-ročnej voličke máme prísť domov s prenosnou urnou. Pani Zacharová nás veľmi prekvapila, že prišla pešo. Ale my ju poznáme ako vitálnu paniu,“ skonštatoval.

pani, voľby, 101 rokov
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domov
Zdieľať
Diskusia