Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová TASR
25. júna 2024 o 13:07
Čas čítania 0:50

V bojnickej ZOO uhynulo mláďa tigra. Zamestnanci ho našli nehybne ležať vo výbehu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V pondelok 17. júna našli zamestnanci bojnickej ZOO nehybne ležať mláďa tigrieho samca.

  • Mláďa tigrieho samca z nelegálneho chovu, umiestnené v Národnej zoo Bojnice, uhynulo. Dôvodom bolo zranenie, ktoré vzniklo pravdepodobne pri hre.
  • V pondelok 17. júna našli zamestnanci vo výbehu nehybne ležať mláďa tigrieho samca.
  • Mal smrteľné zranenia na krku, pravdepodobne v dôsledku nehody počas hry. Samice sú v poriadku a bez zranení.

Prečo je to dôležité: Tigrie mláďatá sú cenné pre chovné programy a ich strata predstavuje krok späť v snahe zachovať tieto druhy pre budúce generácie.

Citát: „Mláďatá sa v povinných karanténnych podmienkach aklimatizovali veľmi rýchlo. Potravu prijímali bez akýchkoľvek problémov. Hoci neboli naučené na ľudí, zvykli si aj na prítomnosť ošetrovateľov. Samec sa javil ako dominantný a vždy si bral potravu ako prvý. V spoločnom priestore ich správanie bolo bez akýchkoľvek problémov a komplikácií,“ uviedla hovorkyňa ZOO Andrea Klasová.

Širší kontext: V apríli umiestnili v ZOO Bojnice tri mláďatá tigra. Jeden samec a dve samice pochádzali od chovateľa veľkých mačkovitých šeliem. Išlo o nelegálny odchov. Mláďatá mali v starostlivosti ZOO zostať niekoľko týždňov. Zatiaľ vybavovali doklady, aby ich mohli premiestniť do zariadenia v Juhoafrickej republike. 

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

„Aktuálne administratívne a organizačné úkony pokračujú a je naším cieľom proces urýchliť a v čo najkratšom čase realizovať transport zvyšných dvoch samíc do nového domova. Predpokladáme, že to bude v najbližších týždňoch,“ hovorí Andrea Klasová.

tiger, mláďa
Zdroj: Flickr/Mathias Appel
Domov
Zdieľať
Diskusia