Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
včera 29. júna 2024 o 18:19
Čas čítania 0:32

Na Malorke sa šíri nová mutácia Covidu-19. Turisti si ju z ostrovu odnášajú domov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na Baleárskych ostrovoch sa začala šíriť mutácia Covide-19 s názvom Flirt.

  • V obľúbenej dovolenkovej destinácii v Španielsku sa začala šíriť nový mutácia Covidu-19. Na Malorke stúpajú počty nakazených turistov, ktorí mutáciu prinášajú domov, informuje denník Mallorca Zeitung.
  • Podobný problém trápil Baleárske ostrovy aj minulé leto, kedy sa Covid-19 vo veľkom rozšíril.
  • Podľa španielskych úradov za to môžu najmä hromadné podujatia. Odborníci však očakávajú, že počet infikovaných čoskoro dosiahne vrchol.

Prečo je to dôležité: Rýchle šírenie vírusu môže viesť k ďalšiemu šíreniu mimo Malorky, najmä ak ide o turisticky atraktívnu oblasť s vysokým pohybom ľudí.

Citát: „Choroba je v súčasnosti na ostrove rozšírená, trend stále stúpa,“ povedala hovorkyňa baleárskeho Ministerstva zdravotníctva.

Širší kontext: Denník informuje, že na Malorke sa aktuálne šíri nová mutácia s názvom Flirt. Tá podľa odborníkov nespôsobuje vážne zdravotné problémy. Šíri sa však veľmi ľahko a rýchlo. 

Prečítaj si aj tieto články: 

21. júna 2024 o 14:50 Čas čítania 0:53 Priame lety do obľúbených prímorských destinácií priamo z Bratislavy: kam sa z hlavného mesta bude lietať? Priame lety do obľúbených prímorských destinácií priamo z Bratislavy: kam sa z hlavného mesta bude lietať?
12. mája 2024 o 7:22 Čas čítania 0:58 Na obľúbenej Ibize si už alkohol v noci nekúpiš. Zavádzajú viaceré reštrikcie, turisti si musia dať pozor na vysoké pokuty Na obľúbenej Ibize si už alkohol v noci nekúpiš. Zavádzajú viaceré reštrikcie, turisti si musia dať pozor na vysoké pokuty
19. marca 2024 o 10:16 Čas čítania 0:58 Obľúbená dovolenková destinácia zavádza prísne pokuty. Za fajčenie či pitie alkoholu môžu prísť turisti o tisíce eur Obľúbená dovolenková destinácia zavádza prísne pokuty. Za fajčenie či pitie alkoholu môžu prísť turisti o tisíce eur
Domov
Zdieľať
Diskusia