Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. augusta 2024 o 9:06
Čas čítania 0:34

Grécky ostrov Santorini bojuje s masovým turizmom. Dovolenkári po novom zaplatia takmer 30-násobne vyššiu daň

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na ostrove Santorini je situácia s turizmom neúnosná.

  • Grécky ostrov Santorini chce bojovať s davmi turistov poplatkami. Tie sa zvýšia z 0,35 eur na viac ako 10 eur, informuje Independent.
  • Situácia bola v júli na ostrove tak kritická, že starosta domácim odporúčal, aby nevychádzali na ulicu.
  • Starosta rovnako plánuje vybudovať obchvaty, pretože prechádzanie mestom je v aute prakticky nemožné. Rovnaký problém majú aj s parkovaním.

Citát: „Je našou povinnosťou chrániť túto krajinu pred zmenou jej identity a akékoľvek opatrenia musia smerovať k tomu, aby sa zabezpečilo, že Santorini bude aj naďalej skvelou gréckou destináciou,“ povedal starosta ostrova.

Širší kontext: Denne na ostrov prichádzajú tisícky turistov. Štúdia z roku 2018 tvrdí, že ostrov dokáže prijať približne 8-tisíc turistov denne. Aktuálne však ostrov navštívi viac ako 16-tisíc dovolenkárov každý deň. V úzkych uličkách sa tvoria zápchy a dovolenkári sa tlačia v dlhom rade, pretože ulice sú nepriechodné. 

Prečítaj si aj tieto články: 

26. augusta 2024 o 13:06 Čas čítania 0:43 V španielskom letovisku bojujú s inváziou medúz. Od mája popŕhlili viac ako 7-tisíc ľudí V španielskom letovisku bojujú s inváziou medúz. Od mája popŕhlili viac ako 7-tisíc ľudí
22. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:51 Bola som na dovolenke pri mori v Poľsku: Nájdeš tam viac, ako gýčové stánky a smrad spáleného oleja? (Reportáž) Bola som na dovolenke pri mori v Poľsku: Nájdeš tam viac, ako gýčové stánky a smrad spáleného oleja? (Reportáž)
16. augusta 2024 o 15:04 Čas čítania 1:00 Taliansko je preplnené turistami. Krajina zavádza špeciálne opatrenia, na viaceré pláže sa ľudia len tak nedostanú Taliansko je preplnené turistami. Krajina zavádza špeciálne opatrenia, na viaceré pláže sa ľudia len tak nedostanú
Domov
Zdieľať
Diskusia