Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. septembra 2024 o 8:19
Čas čítania 0:46

Slovenské železnice zavádzajú dočasnú novinku. Cestovný lístok ti v rámci medzinárodných spojov bude platiť na viaceré vlaky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové pravidlo má však dočasnú platnosť.

  • Železničná spoločnosť Slovensko pre mimoriadnu situáciu spôsobenú nepriaznivým počasím a zaplavenými železničnými traťami na území Česka a Rakúska zavádza opatrenia pre medzinárodné cestovné doklady zakúpené v ZSSK z/do/cez Rakúsko, Česko a Maďarsko.
  • Cestovné doklady zakúpené v predpredaji najneskôr v pondelok 16. septembra s dátumom cesty v období od piatka 13. do nedele 22. septembra je možné vrátiť bez sankcie, ak sa cestujúci rozhodnú cestu neuskutočniť.
  • Doklady je tiež možné použiť bez formalít v iných vlakoch na území Rakúska (ÖBB) do nedele 22. septembra a na území Slovenska (ZSSK) a Česka (ČD) do pondelka 23. septembra.

Širší kontext: Cestovné doklady je možné použiť neskôr (na prelome dní 22./23. septembra) v prípade, že cestujúci majú potvrdenie o meškaní vlaku. Pre vlaky s povinnou rezerváciou je potrebné zakúpiť novú rezerváciu.

Na základe dohody medzi ZSSK, ČD a ÖBB budú všetky medzinárodné cestovné lístky Bratislava - Viedeň zakúpené v predpredaji najneskôr 16. septembra uznávané aj vo vlakoch cez Břeclav, s výnimkou vlakov EN 476/477.

17. septembra 2024 o 12:30 Čas čítania 5:09 Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž) Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)

Cestovné lístky zakúpené od 17. septembra musia byť vydané na skutočnú trasu vlaku, teda cez Břeclav. Toto opatrenie platí do obnovenia prevádzky vlakov medzi Bratislavou a Viedňou, najneskôr do nedele 22. septembra.

Viac informácií sa dozvieš tu

16. septembra 2024 o 12:21 Čas čítania 0:30 PREHĽAD: Dopravný podnik Bratislava zverejnil aktualizovaný režim. Niektoré linky fungujú v obmedzenom režime PREHĽAD: Dopravný podnik Bratislava zverejnil aktualizovaný režim. Niektoré linky fungujú v obmedzenom režime
Domov
Zdieľať
Diskusia