Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. septembra 2024 o 9:57
Čas čítania 0:39

Inšpektori upozorňujú na päť nebezpečných výrobkov určených pre deti. Môžu ich zadusiť či spôsobiť poranenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori upozorňujú na viacero detských postieľok.

Nedávno sme ťa informovali o nebezpečnej detskej postieľke, ktorá môže spôsobiť zaseknutie končatín, hlavy alebo krku. Slovenská obchodná inšpekcia však aktuálne upozorňuje na ďalšie štyri detské postieľky, ktoré predstavujú riziko ohrozenia zdravia. Slovákom odporúčajú, aby ich vo vlastnom záujme prestali používať, ak si ich zakúpili.

Inšpektori upozorňujú na detskú cestovnú postieľku SAMBA PLUS, 05/green, ktorá je pôvodom z Číny. Spotrebiteľom hrozí potenciálne riziko zadusenia. 

„Skúšaním sa preukázalo, že textilný poťah sa môže ľahko pretrhnúť a výplňový materiál sa tak stane prístupným pre deti. Textilná výplň predstavuje malú časť. Berúc preto do úvahy bežné a predvídateľné správanie detí vkladať si predmety do úst, hrozí pri používaní tejto hračky riziko zablokovania dýchacích ciest,“ píšu na webe.

Spotrebiteľov upozorňujú aj na detskú postieľku bez matraca Moony Pine White, Art. 350390, drevenú postieľku model: NANNA ELLE, šarža 09/22 a postieľku YAPPY KIDS® White, Model: Yappy La:le, šarža: 09/2022. Inšpektori upozorňujú na potenciálne riziko poranení. Ich fotografie nájdeš v galérii nižšie.

Prečítaj si aj tieto články:

17. septembra 2024 o 7:36 Čas čítania 0:22 Po daždivých dňoch prichádza vytúžené oteplenie. Záplavy a povodne vymenia vysoké teploty, ktoré dosiahnu až 25 °C Po daždivých dňoch prichádza vytúžené oteplenie. Záplavy a povodne vymenia vysoké teploty, ktoré dosiahnu až 25 °C
17. septembra 2024 o 8:19 Čas čítania 0:46 Slovenské železnice zavádzajú dočasnú novinku. Cestovný lístok ti v rámci medzinárodných spojov bude platiť na viaceré vlaky Slovenské železnice zavádzajú dočasnú novinku. Cestovný lístok ti v rámci medzinárodných spojov bude platiť na viaceré vlaky
17. septembra 2024 o 8:40 Čas čítania 0:31 VIDEO: Aktuálna situácia na Dunaji. Voda kulminovala na úrovni 970 centimetrov, stúpať už zrejme nebude VIDEO: Aktuálna situácia na Dunaji. Voda kulminovala na úrovni 970 centimetrov, stúpať už zrejme nebude
Detská cestovná postieľka SAMBA PLUS, 05/green.Detská postieľka bez matraca Moony Pine White, Art. 350390.Detská drevená postieľka, model: NANNA ELLE, šarža 09/22.Detská postieľka YAPPY KIDS® White, Model: Yappy La:le, šarža: 09/2022.
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia