Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. apríla 2023 o 11:15
Čas čítania 0:40

Najbizarnejšia nehoda? Do Escobarovho „kokaínového“ hrocha v Kolumbii nabúralo auto, zviera pri zrážke nemalo šancu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Situácia s hrochmi v Kolumbii sa vymkla spod kontroly.

Kolumbijské úrady hlásia bizarnú autonehodu, počas ktorej v utorok vo večerných hodinách vodič vrazil do hrocha. Zviera kedysi vlastnil drogový barón Pablo Escobar.

K zrážke došlo na ceste medzi mestami Medellín a Bogota. Exotické zviera zomrelo na následky zranení na mieste dopravnej nehody, zatiaľ čo šofér prežil a dostal lekársku pomoc, informuje CNN.

Úradníci tvrdia, že „takéto situácie potvrdzujú, že prítomnosť hrochov v regióne je veľkým environmentálnym a sociálnym problémom, ktorý si vyžaduje vyhľadanie komplexných a hĺbkových riešení“.

V Medellíne ich už je viac ako 130

Escobar doviezol hrochov do Kolumbie ešte počas 80. rokov minulého storočia. Zvieratá boli súčasťou jeho exotickej kolekcie. Tie zhromaždil v priebehu niekoľkých rokov na ranči asi 250 kilometrov od Medellínu.

Po smrti drogového baróna v roku 1993 premiestnili miestne orgány väčšinu exotických zvierat, ktoré Escobar vlastnil. Hrochov však nechali na pôvodnom mieste, pretože boli príliš ťažké na prepravu. 

Odvtedy sa rýchlo rozmnožovali. Aktuálne miestnu populáciu týchto zvierat odborníci odhadujú na 130 až 160 kusov. Pôvodne pritom začínali v skupine jedného samca a troch samíc.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Tim De Pauw
Domov
Zdieľať
Diskusia