Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
1. mája 2023, 15:38
Čas čítania 1:06

Heger sa spája s novou politickou stranou. Povedal, čím si vysvetľuje nízke preferencie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Heger sa spája s novou politickou stranou. Povedal, čím si vysvetľuje nízke preferencie
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Strana Demokrati spája sily s nováčikom.

Demokrati sa spájajú so vznikajúcou stranou Dobrý deň, Slovensko. Stranu Eduarda Hegera tak posilní zakladateľ Ján Šubák či ďalšie osobnosti strany Jozef Sýkora, Martin Javorček a Karol Achimský.

Členovia Dobrý deň, Slovensko to oznámili v pondelok na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici spolu s dočasne povereným premiérom. Spájajú ich vraj veľké programové prieniky. Demokrati získajú stovky bilbordov, ktoré si novovznikajúca strana zaplatila. 

Eduard Heger reagoval aj na nízke preferencie Demokratov. Vysvetľuje si to aj tým, že strana ešte nie je úplne známa, upozornil Denník N. Strana vraj ešte len pripravuje volebnú stratégiu.

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: Úřad vlády SR


Podľa aprílového prieskumu agentúry Focus mali Demokrati len 3,6 %, čo je oproti marcovým číslam pokles o 1,4-percentuálneho bodu.

Podnikateľ a zakladateľ strany Dobrý deň, Slovensko Ján Šubák uviedol, že stranu sa rozhodol založiť po vražde na Zámockej ulici v Bratislave. „Slovensko si počas svojej pomerne krátkej histórie prešlo lepšími i horšími obdobiami, no v zlomových chvíľach sa obyvatelia tejto krajiny dokázali vždy správne rozhodnúť a boli vždy jednotní,“ povedal.

Ako dodal, miera polarizácie a populizmu však v ostatnom období v spoločnosti prekročila všetky medze. Spojenie so stranou Dobrý deň, Slovensko oznámili podľa Hegera symbolicky v deň výročia vstupu Slovenska do Európskej únie.

„Spájanie síl prospieva Slovensku a prospieva aj Európe,“ uviedol Heger. Takisto skonštatoval, že okrem skúseností a odbornosti Šubák do strany priniesol aj reklamné plochy, ktoré pokryje vizuál Demokratov. Vyzval aj na ďalšie spájanie s demokratickými politikmi či podnikateľmi.


„My z vlastných rezerv vieme pozbierať desaťtisíce, ale na silnú kampaň potrebujete státisíce. A preto si vážime pomoc a podporu slušných podnikateľov. Súboj s ľuďmi, ktorí majú milióny od oligarchov a igelitkárov, vyhráme len vtedy, ak sa za nás postavia slušní ľudia,“ dodal dočasne poverený predseda vlády.

Demokrati Heger
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Domov
Zdieľať
Diskusia