Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
21. mája 2023, 17:32
Čas čítania 0:47

MS 2023 v hokeji: Slovensko vyhralo nad Slovinskom 1 : 0, Pánik strelil gól po 15 sekundách druhej tretiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek početným strelám sme v prvej tretine neskórovali, v druhej strelil gól Richard Pánik po prvých 15 sekundách zápasu.

Slováci dnes hrali v Lotyšsku svoj šiesty zápas na MS 2023 v hokeji, kde si naši hráči zmerali sily s tými slovinskými. Doposiaľ sme mali na svojom konte päť bodov za výhru proti Lotyšsku (2 : 1) a dve prehry po samostatných nájazdoch, keď naši hokejisti hrali s Kanadou a Kazachstanom.

Napriek poslednej prehre v piatom zápase malo Slovensko ešte nádej na postup. Rozhodnúť mali práve zápasy so Slovinskom a s Nórskom, pričom by sme sa stále museli spoliehať na Švajčiarov či Kazachov, či vezmú body Lotyšsku. Pre dnešnú výhru so Slovinskom sa teda naše šance na postup opäť zvýšili. 

Slovinci doposiaľ strelili v piatich zápasoch iba šesť gólov, pričom ani jeden zápas nevyhrali a nezískali žiadny bod. Medzi ich silné stránky rozhodne nepatrí ofenzíva, no nie sú jediní. S rovnakým priemerom bojujú aj Rakúšania a ešte horší sú Nóri s piatimi gólmi. 

Prvá tretina bez gólu, v druhej sme sa poponáhľali 

Prvá tretina sa napriek početným strelám a pokusom o skórovanie skončila remízou. V druhej tretine, v 15. sekunde, strelil slovenský hokejista Richard Pánik prvý gól, pričom mu asistovali Pavol Regenda a Patrik Koch.

Gólová radosť hráčov Slovenska po strele Richarda Pánika v hokejovom zápase proti Slovinsku.
Gólová radosť hráčov Slovenska po strele Richarda Pánika v hokejovom zápase proti Slovinsku. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovensko si v ďalšom zápase zmeria sily s Nórskom, hráme proti nim v utorok 23. mája. 

Domov
Zdieľať
Diskusia