Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
25. mája 2023, 10:56
Čas čítania 1:50

Šéf ruských partizánov, ktorí prenikli na územie Ruska, má drsné varovanie pre Putina: Uvidíš, čo pre vás chystáme nabudúce

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Preniknutie do Belgorodskej oblasti podľa šéfa partizánov nebolo posledné.

Ruský veliteľ ozbrojencov, ktorí začiatkom týždňa prenikli na územie ruskej Belgorodskej oblasti, v stredu varoval Moskvu, že jeho skupina čoskoro podnikne viac takýchto vpádov na územie Ruska.


Denis Kapustin, ktorý sám seba označil za veliteľa tzv. Ruského dobrovoľníckeho zboru (RVC), hovoril s novinármi na ukrajinskej strane hranice s Ruskom deň po tom, čo Moskva podľa vlastných vyjadrení odrazila vpád do Belgorodskej oblasti.


Ukrajina v tejto súvislosti uviedla, že cezhraničný útok podnikli ruskí občania, a zdôraznila, že ide o vnútorný spor samotných Rusov. K zodpovednosti za vpád sa okrem Ruského dobrovoľníckeho zboru aj tzv. légia Sloboda Ruska.

Zbrane nemám od USA, tvrdí líder militantov

Ruská armáda tvrdí, že militantov, ktorí vpád zrealizovali na obrnených vozidlách, zlikvidovala a tých, ktorí prežili, zatlačila späť na Ukrajinu.


Kapustin, naopak, uviedol, že dvaja jeho bojovníci prišli o život a 12 ďalších utrpelo zranenia. „Myslím si, že nás na tej strane budete vidieť znova,“ dodal s tým, že počas vpádu do Belgorodskej oblasti sa jeho bojovníci zmocnili viacerých obrnených vozidiel a protidronových pušiek.


Na otázku v súvislosti s tvrdením západných médií, že jeho ozbrojenci na vpád použili americké vojenské vybavenie určené na obranu Ukrajiny pred ruskou inváziou, Kapustin priamo neodpovedal.


„Presne viem, odkiaľ mám svoje zbrane. Žiaľ, nie je to od západných partnerov,“ uviedol. Kapustin zároveň naznačil, že západné vojenské vybavenie, ktorého sa Rusko zmocnilo v bojoch o východoukrajinské mesto Bachmut, môže skončiť na čiernom trhu, cituje Reuters.

Podľa britskej vojenskej rozviedky zatiaľ nie je možné presne určiť, aké diverzné skupiny prenikli začiatkom týždňa z Ukrajiny na ruské územie.


Infiltráciu svojich ozbrojencov na ruské územie predtým ohlásila légia Sloboda Ruska – dobrovoľnícka jednotka údajne bojujúca na strane Ukrajiny. Podľa bojovníkov légie tento výpad na ruské územie uskutočnili spolu s Ruským dobrovoľníckym zborom. Moskva pripisuje vinu za útok Kyjevu, ktorý však akúkoľvek zodpovednosť zaň odmieta.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

 

Kremeľ má z útokov obavy

Moskva potrebuje sústrediť svoje vojenské úsilie, aby sa vyhla ďalšiemu ukrajinskému prieniku na ruské územie, uviedol v utorok 23. mája Kremeľ, ktorý zároveň vyjadril „hlboké znepokojenie“ v súvislosti s pondelkovými potýčkami v Belgorodskej oblasti. 


„To, čo sa stalo, je dôvodom na hlboké znepokojenie a opätovne to potvrdzuje, že ukrajinskí militanti pokračujú vo svojich aktivitách proti našej krajine,“ povedal reportérom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.


„Vyžaduje si to väčšie úsilie z našej strany a toto úsilie pokračuje – špeciálna vojenská operácia pokračuje –, takže sa to už viac nestane,“ dodal s použitím výrazu, ktorým Kremeľ označuje vojenskú inváziu Moskvy na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia