Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik
30. júla 2023, 11:19
Čas čítania 0:48

80-ročný starček z Popradu, ktorého bezcitne prepadli traja mladíci, prehovoril. Agresorom hrozí až 12 rokov za mrežami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nepomohla mu ani barla, ktorou sa snažil brániť. Seniora nechali bezvládne ležať na zemi a utiekli.

80-ročného dôchodcu bezcitne prepadla trojica mladíkov v popradskom parku za bieleho dňa. Nepomohla mu ani invalidná palica, ktorú musí používať pri chôdzi. Mladí agresori ho okradli, nechali ležať na zemi a utiekli. „Keby som chodiť mohol, tak sa nedám,“ povedal pre TV Markíza poškodený dôchodca.

Incident zachytila mestská bezpečnostná kamera. Vďaka záberom sa polícii podarilo aktérov rýchlo identifikovať a vypátrať. Do hodiny boli všetci traja v rukách polície. Najmladší má pritom len 14 rokov. Dvaja starší sú vo veku 20 a 33 rokov. Prepadnutý muž neutrpel žiadne zranenia, krádežou mu vznikla škoda 87 €.

Podľa polície prišlo k prepadnutiu v parku neďaleko železničnej stanice. Poškodený senior tvrdí, že chodiť do parku už dnes nie je vôbec bezpečné. „Choďte do parku, a keď vás nebude nikto otravovať, bude veľmi dobre,“ uviedol.

Agresorom hrozí v prípade dokázania viny až 12 rokov za mrežami. V prípade maloletého polovičný trest. „20-ročný obvinený pristúpil k seniorovi zozadu, ľavou rukou ho zovrel v oblasti ramien a pravou mu vytiahol zo zadného vrecka nohavíc peňaženku. Poškodený sa aktívne bránil barlou, ktorou sa zaháňal na ďalších dvoch obvinených. Po zmocnení sa peňaženky obvineným tento stiahol poškodeného na chodník, kde ho nechal ležať na chrbte. Následne všetci traja z miesta ušli,“ informuje polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia