Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. augusta 2023 o 19:53
Čas čítania 0:31

Partia zlodejov vykopáva zo zeme kilometre medených káblov. Dediny na východnom Slovensku odstavila od internetu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zlodeji po sebe zanechali iba jamy a tisícové škody.

Obyvateľom dedín pri Prešove znepríjemňujú život zlodeji, ktorí im kradnú káble. Mnohokrát sa tak ocitnú bez internetu, no problém má aj pošta či ambulancie. Partia zlodejov po sebe zanecháva meter hlboké jamy v zemi. Niektoré sú dlhé až desať kilometrov, píše RTVS.

Zlodeji sa postarali aj o to, že k výpadku došlo v celej dedine Bajerov. Podľa starostu nefunguje internet ani pevná linka. Domáci si myslia, že káble kradnú až dve skupiny zlodejov. Operátor vyčíslil škody, ktoré zlodeji spôsobili, až na viac ako 17-tisíc eur. 

Prípadom sa už zaoberá aj prešovská polícia. „Prešovský okresný vyšetrovateľ v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci poškodzovania a prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. V prípade sú momentálne vykonávané všetky procesné úkony, ako aj opatrenia vedúce k zisteniu páchateľa,“ vyhlásila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

káble
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia