Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
3. septembra 2023 o 12:13
Čas čítania 1:28

Američan vypátral svoju matku po 42 rokoch. Zistil, že ho uniesli rovno z pôrodnice

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Američan vypátral svoju matku po 42 rokoch. Zistil, že ho uniesli rovno z pôrodnice
Zdroj: Worldfocus Blog/X

Jimmy Thyden z Virgínie v USA bol donedávna presvedčený, že už nemá žiadnych biologických príbuzných. Situácia sa zmenila po tom, ako sa dopočul o mužovi, ktorého ukradli matke v Čile a potom ho nezákonne adoptovali americkému páru.

Američan sa po niekoľkých desaťročiach prvýkrát stretol so svojou matkou. Jimmy Lippert Thyden sa narodil v Čile, no už ako novorodenca si ho adoptoval americký pár. Myslel si, že jeho matka je mŕtva, a tak prežil celý svoj život bez nej.

Všetko sa však začalo meniť, keď si v novinách prečítal článok o mužovi z Kalifornie, ktorý sa dozvedel, že ho ukradli jeho matke v Čile a potom ho nezákonne adoptovali americkému páru. Spolu so svojím bratrancom sa tak rozhodol pátrať, kam siahajú jeho korene. Informovali o tom denníky The Guardian a USA Today.

V Jimmyho dokumentoch o jeho adopcii bolo meno jeho matky aj informácia, že je už po smrti. Muž sa však rozhodol kontaktovať organizáciu s názvom Nos Buscamos, čo v španielčine znamená „hľadáme sa navzájom“. Organizácia hľadá stratených rodinných príslušníkov pomocou DNA testov z genealogickej platformy MyHeritage.

Výsledky pátrania ukázali, že Jimmymu v Čile skutočne zostala časť jeho rodiny vrátane jeho biologickej matky Maríe Gonzálezovej, štyroch biologických bratov a jednej sestry.

Matka mu spočiatku neverila

Keď sa muž rozhodol s nimi spojiť, zo začiatku sa stretol s neúspechom. Juhoameričanka ignorovala Jimmyho správy, pretože ho považovala za podvodníka. Svoj postoj zmenila po tom, čo od Američana dostala niekoľko fotografií zachytávajúcich dôležité momenty jeho života.

Obaja sa nakoniec stretli so svojimi rodinami. Jimmy Thyden odišiel do Čile s dcérami a manželkou. Stretnutie po viac ako 40 rokoch bolo vraj veľmi dojímavé. „Keď som zistila, že žije, nemohla som tomu uveriť,“ povedala Thydenova matka.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

„Mali sme pocit, akoby sme celý ten čas do seba zapadali – ako chýbajúci kúsok skladačky, ktorý sa teraz našiel,“ povedal o životnej udalosti Američan, ktorý je okrem iného aj pastorom.

Uniesli desaťtisíce detí

Malého Jimmyho odňal matke nemocničný personál hneď po narodení. Po tom, čo Gonzálezová požiadala o možnosť vidieť svoje dieťa po narodení, jej lekári povedali, že zomrelo. V Čile to však nie je nič nezvyčajné.

V ére bývalého prezidenta Augusta Pinocheta boli takéto prípady bežné. Odhaduje sa, že v 70. a 80. rokoch minulého storočia boli podobným spôsobom unesené desaťtisíce detí, väčšinou z chudobných rodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia