Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
12. októbra 2023, 16:10
Čas čítania 0:38

Uniknutý zoznam nových ministrov nie je úplne nepresný, tvrdí Robert Kaliňák. Neboli to prestrelené predstavy, tvrdí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zoznamy rezortov aj s menami potencionálnych ministrov podľa Kaliňáka nie sú úplne nepresné.

V médiách sa v posledných dňoch špekuluje o tom, kto obsadí ministerské stoličky v novej vláde. Podľa Roberta Kaliňáka zo Smeru tieto zoznamy ešte nie sú finálne, informuje RTVS. 

Strany budúcej koalície, teda Smer-SD – Hlas-SD – SNS, si podľa memoranda o porozumení ministerstvá rozdelia nasledovne: Smer dostane premiérske kreslo a šesť ministerstiev, Hlas obsadí post predsedu parlamentu a sedem rezortov a SNS bude vo vláde viesť tri ministerstvá.

Zoznamy rezortov aj s menami potencionálnych ministov podľa Kaliňáka nie sú úplne nepresné. „Videl som rôzne zoznamy, ktoré síce neboli presné, ale neboli to úplne prestrelené galaktické predstavy,“ povedal s tým, že výsledky rokovaní by mali byť známe už o niekoľko dní. Kaliňák zároveň potvrdil, že v novom roku vznikne aj nové ministerstvo športu a cestovného ruchu, ktoré pripadne strane SNS. 

„Taká zlá ekonomická situácia na Slovensku ešte nebola, bude to mimoriadne náročné. Nechceme plakať, ale chceme mať istoty, že každý bude schopný doručiť výsledky v tom rezorte, ktorý bude pridelený príslušnej strane,“ upresnil. 

Robert Kaliňák
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia