Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
19. októbra 2023, 19:50
Čas čítania 0:48

Hrozí, že Slovákom čoskoro zablokujú prístup na populárnu sociálnu sieť. Musk sa odmieta dohodnúť s Európskou úniou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Používateľom v Európskej únii možno Musk zablokuje prístup na sociálnu sieť X.

Miliardár Elon Musk zvažuje odchod sociálnej siete X (bývalý Twitter) z európskeho trhu. Najbohatší muž sveta sa podľa webu Business Insideru nechce podriadiť nariadeniu Únie o digitálnych službách (DSA), ktoré reguluje nelegálny a nenávistný obsah na sociálnych sieťach.

Nové nariadenie v auguste začalo od väčšiny online platforiem, akou je aj sociálna sieť X, vyžadovať, aby efektívne a rýchlo zakročili proti šíreniu nenávistného, nelegálneho a dezinformačného obsahu.

Momentálne Európska únia začala sprísňovať opatrenia vzhľadom na rýchlo sa šíriace falošné informácie, fotky a videá z konfliktu medzi Izraelom a Palestínčanmi.

Európska komisia frustruje Muska

Európsky komisár pre vnútorný trh Thierry Breton minulý týždeň oznámil, že Európska komisia už prešetruje dodržiavanie nového zákona spoločnosťou X. Komisia si od platformy vyžiadala podrobné informácie o jej opatreniach na odstránenie škodlivých alebo toxických informácií.

Podľa slov jedného zo zamestnancov spoločnosti X je Elon Musk frustrovaný z európskych nariadení a aktívne diskutuje o odchode platformy z európskeho trhu. Možnosťou podľa zdroja zostáva aj to, že všetci používatelia v Európskej únii budú zablokovaní a prístup na sociálnu sieť im bude odopretý.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Musk spoločnosť kúpil v roku 2022 za 44 miliárd dolárov. Krátko po kúpe vyhodil takmer polovicu zamestnancov, čo do výraznej miery zredukovalo aj tím zodpovedný za kontrolu obsahu.

Elon Musk
Zdroj: Pool Photo, AP/Hannibal Hanschke
Domov
Zdieľať
Diskusia