Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. februára 2024, 19:49
Čas čítania 0:31

Hrajú sa na elektrikárov, plynárov či policajtov, no len ťa chcú okradnúť. Polícia varuje pred hereckou stratégiou podvodníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeden podvodník zašiel tak ďaleko, že poškodenej žene tvrdil, že je policajt kontrolujúci okolie v dôsledku krádeží.

Policajti upozorňujú na podvodníkov, ktorí sa vydávajú za zamestnancov tradičných povolaní. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková s tým, že v poslednom období evidujú niekoľko takýchto prípadov.


Na získanie peňazí podľa jej slov využil neznámy páchateľ identitu zamestnanca plynárenskej spoločnosti, ktorý kontroluje merače. Priblížila, že od poškodeného žiadal zaplatenie údajného nedoplatku. Ďalší páchateľ sa predstavil ako elektrikár a vylákal peniaze za vymenenie poistiek.

Podvodník sa hral paradoxne aj na policajta 

Bratislavskí policajti evidujú aj prípad neznámeho páchateľa vydávajúceho sa za policajta. „Poškodenej uviedol, že kontroluje okolie jej bydliska, nakoľko v danej lokalite dochádza ku krádežiam,“ poznamenala Šimunková.


Upozornila, aby verejnosť v žiadnom prípade nepúšťala do príbytkov cudzie osoby. Ak žiadajú o umožnenie vstupu, je žiaduce overiť si vierohodnosť dôvodov na ich vstup. Polícia pripomína, že je tiež potrebné na podvodné praktiky upozorniť starších.

Späť
Zdieľať
Diskusia