Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. marca 2024 o 11:54
Čas čítania 0:43

So Slovenskom už nechce rokovať ani Francúzsko. Spojencom sa nepáčia Ficove výroky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Francúzsko nepozvalo Slovensko na telekonferenciu, na ktorej sa zúčastnilo 28 krajín.

Francúzsko nepozvalo Slovensko ani Maďarsko na telekonferenciu ministrov zahraničných vecí. Tá mala byť pokračovaním samitu v Paríži, ktorý zvolal francúzsky prezident Emmanuel Macron 26. februára, píše Denník N.

Francúzska stanica TF1 informuje, že na telekonferencii sa zúčastnilo až 28 krajín vrátane USA a Ukrajiny. „Máme tu kolektívny šok a pocit naliehavosti, že musíme Ukrajine pomáhať viac, lepšie a inak,“ cituje stanica francúzsku diplomaciu. 

Francúzsko sa rozhodlo nepozvať zástupcov Slovenska deň po tom, čo česká vláda zrušila spoločné rokovania s vládou Roberta Fica. Francúzi si všimli zmenu postoja Slovenska k pomoci Ukrajine. Napriek tomu, že na začiatku ruskej invázie bolo Slovensko považované za dôležitého spojenca, teraz sa situácia obrátila a so slovami Fica nesúhlasí už druhá európska krajina. 

So Slovenskom nechce rokovať ani najbližší spojenec

Česko v reakcii na zahraničnú politiku SR odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie. Spoločné zasadnutie vlád, ktoré sa malo uskutočniť na prelome apríla a mája v ČR, sa nebude konať.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Rozhodnutie českej vlády podľa premiéra SR Roberta Fica neovplyvní suverénnu zahraničnú politiku Slovenska. Slovenská vláda berie na vedomie, že sa česká vláda podľa predsedu vlády rozhodla ohroziť hlboké česko-slovenské vzťahy.

fico, macron
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia