Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
8. marca 2024, 11:54
Čas čítania 0:43

So Slovenskom už nechce rokovať ani Francúzsko. Spojencom sa nepáčia Ficove výroky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Francúzsko nepozvalo Slovensko na telekonferenciu, na ktorej sa zúčastnilo 28 krajín.

Francúzsko nepozvalo Slovensko ani Maďarsko na telekonferenciu ministrov zahraničných vecí. Tá mala byť pokračovaním samitu v Paríži, ktorý zvolal francúzsky prezident Emmanuel Macron 26. februára, píše Denník N.

Francúzska stanica TF1 informuje, že na telekonferencii sa zúčastnilo až 28 krajín vrátane USA a Ukrajiny. „Máme tu kolektívny šok a pocit naliehavosti, že musíme Ukrajine pomáhať viac, lepšie a inak,“ cituje stanica francúzsku diplomaciu. 

Francúzsko sa rozhodlo nepozvať zástupcov Slovenska deň po tom, čo česká vláda zrušila spoločné rokovania s vládou Roberta Fica. Francúzi si všimli zmenu postoja Slovenska k pomoci Ukrajine. Napriek tomu, že na začiatku ruskej invázie bolo Slovensko považované za dôležitého spojenca, teraz sa situácia obrátila a so slovami Fica nesúhlasí už druhá európska krajina. 

So Slovenskom nechce rokovať ani najbližší spojenec

Česko v reakcii na zahraničnú politiku SR odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie. Spoločné zasadnutie vlád, ktoré sa malo uskutočniť na prelome apríla a mája v ČR, sa nebude konať.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Rozhodnutie českej vlády podľa premiéra SR Roberta Fica neovplyvní suverénnu zahraničnú politiku Slovenska. Slovenská vláda berie na vedomie, že sa česká vláda podľa predsedu vlády rozhodla ohroziť hlboké česko-slovenské vzťahy.

fico, macron
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia