Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. marca 2024, 6:44
Čas čítania 0:28

Sú vojaci NATO na Ukrajine? Poľský minister sa im vo svojom vyhlásení poďakoval

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Povedal, že im ďakuje za riziko, ktoré sa rozhodli podstúpiť.

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyhlásil, že vojaci NATO sú už na Ukrajine. Zároveň sa im poďakoval za to, že podstúpili riziko a išli bojovať, informuje nemecký denník Bild.

Nie je jasné, o akých vojakov ide. Denník spomenul mužov, ktorí bojujú v medzinárodnej légii ukrajinských ozbrojených síl. Medzi nimi sa nachádzajú aj bývalí vojaci NATO. Bild však píše, že poďakovaniie by mohlo znamenať, že vojská NATO sa už nachádzajú na Ukrajine. 

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski už v piatok 8. marca na tlačovej konferencii vyhlásil, že prítomnosť síl NATO na Ukrajine nie je nepredstaviteľná. Podobný názor zastáva aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. 

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg koncom februára vyhlásil, že Severoatlantická aliancia neplánuje vyslať vojakov na Ukrajinu. 

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia