Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
17. marca 2024, 10:58
Čas čítania 0:37

Ak používaš pri varení obľúbenú kuchynskú pomôcku, mal by si prestať. Produkt neprešiel testami, hygienici pred ním varujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj keď úrad verejného zdravotníctva prijal opatrenia na stiahnutie z trhu, je možné, že sa stále predáva.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výrobok s názvom Naberačka smalt. Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade odhalil, že testovaný výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami.

Konkrétne ide o naberačku, ktorá má priemer 9 centimetrov, modro-bielu farbu a jej EAN kód je 8592381166809. Krajina pôvodu produktu je Česká republika. Kontrolóri pri testovaní naberačky odhalili, že pri jej používaní dochádza k narúšaniu materiálu, z ktorého bola vyrobená.

„Pri vizuálnom hodnotení migračných výluhov vzorky za podmienok testu I, II a III, ktoré simulujú najprísnejšie, ale aj reálne podmienky použitia výrobku spotrebiteľmi, a pri oteroch vzoriek do papierovej vaty po vykonaných migračných skúškach vykazovala vzorka mechanickú nestálosť,“ uvádza úrad. 

Naberačka smalt, priemer 9 cm, modro-biela farba, EAN kód 8592381166809, iné označenie 140294.
Naberačka smalt, priemer 9 cm, modro-biela farba, EAN kód 8592381166809, iné označenie 140294. Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva

Úrad verejného zdravotníctva prijíma opatrenia na stiahnutie tohto výrobku zo slovenského trhu. Napriek týmto opatreniam však upozorňuje, že naberačka sa už môže nachádzať v obehu predaja. Preto úrad spotrebiteľom odporúča, aby danú naberačku nekupovali, poprípade nevyužívali, ak si ju už zakúpili.

Späť
Zdieľať
Diskusia