Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. marca 2024 o 10:24
Čas čítania 0:29

Výletná loď na Dunaji narazila do steny plavebnej komory. Na palube bolo približne 160 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri náraze sa zranilo 17 ľudí.

Bulharská výletná loď v noci zo soboty na nedeľu narazila do steny plavebnej komory na Dunaji v obci Aschach an der Donau (severozápadne od Linzu). 


Podľa polície sa pri náraze zranilo 17 z približne 160 ľudí na palube, 11 previezli na ošetrenie do okolitých nemocníc. Podľa webu verejnoprávnej televízie ORF loď smerovala z bavorského Passau do Budapešti a viezla celkovo 142 pasažierov.


Záchranári dostali hlásenie o nehode o 22.40 h. Podľa veliteľa okresného hasičského zboru v Eferdingu Thomasa Pichlera loď na niekoľko minút nedokázala manévrovať a pravou prednou a ľavou zadnou stranou narazila do steny plavebnej komory. Veliaci dôstojník lode stlačil núdzový vypínač, čím sa opäť zapla elektronika na palube. Poškodenie lode nebolo vážne a ešte v noci mohla pokračovať do Linzu.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia