Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. apríla 2024, 16:36
Čas čítania 0:38

Po izraelských útokoch hlásia v meste Rafah 14 mŕtvych detí. Útoky na mesto podnikajú denne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

O úmrtiach informovali zdravotnícki predstavitelia.

Izraelské útoky na južné mesto Rafah v palestínskom Pásme Gazy zabili v noci na nedeľu 18 ľudí vrátane 14 detí, oznámili zdravotnícki predstavitelia.


Izrael podniká útoky na Rafah takmer denne. Pritom sa doň zhromaždilo 2,3 milióna ľudí z Pásma Gazy a hľadajú tam útočisko pred bojmi inde v tejto palestínskej enkláve. Izrael oznámil, že bude pokračovať v pozemnej ofenzíve na toto mesto na hraniciach s Egyptom aj napriek výzvam medzinárodného spoločenstva vrátane USA, aby sa jej vyhol.


Prvý útok Izraela zabil muža, jeho manželku a ich trojročné dieťa, uviedla neďaleká kuvajtská nemocnica, ktorá prijala telá. Žena bola tehotná a lekárom sa podarilo zachrániť bábätko, informovala nemocnica.


Druhý izraelský útok usmrtil 13 detí a dve ženy, všetkých z tej istej rodiny, vyplýva z nemocničných záznamov. Nálet v Rafahu z predchádzajúcej noci zabil deväť ľudí vrátane šiestich detí.


Americká Snemovňa reprezentantov schválila v sobotu balík pomoci vo výške 26 miliárd dolárov, ktorý zahŕňa aj približne deväť miliárd dolárov na humanitárnu pomoc pre Pásmo Gazy.

GAZA, VOJNA
Zdroj: AP Photo/Abdel Kareem Hana
Domov
Zdieľať
Diskusia