Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Barbora Fábryová
24. mája 2024, 16:29
Čas čítania 0:36

Mafiána Erika Adamča prepustili z väzenia po 23 rokoch. Odsúdili ho za dve mafiánske vraždy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O prepustení rozhodol senát Krajského súdu v Žiline.

Mafiána Erika Adamča prepustili vo štvrtok 23. mája na slobodu. Vo väzení strávil za dve vraždy viac ako 23 rokov, informuje portál Startitup

„O prepustení môjho klienta rozhodol senát Krajského súdu v Žiline na neverejnom zasadnutí, ktoré sa konalo na základe odvolania prokurátora generálnej prokuratúry. Tomu sa nepáčilo rozhodnutie Okresného súdu v Žiline o prepustení na slobodu Erika Adamča, ktorého súčasťou bolo aj povolenie obnovy konania v prípade dvoch vrážd,“ informoval Adamčov advokát Milan Kuzma.

Erik Adamčo je mladším bratom Branislava Adamča, ktorého považovali za mafiánskeho bosa na Zemplíne. Erik Adamčo vo väzení sedel za nariadenie popravy muža z ich rodného mesta Alberta Sisáka.

Druhú vraždu naplánoval v snahe vyhnúť sa väzeniu. Adamčo z väzby požiadal svojho brata Branislava a ďalších členov skupiny, aby pre neho zavraždili Jána Baláža alias Buvara, ktorý mal pred smrťou podpísať falošné priznanie. Tým by sa Adamčo vyhol väzeniu. Viac o bratoch Adamčovcoch si prečítaš v tomto článku

adamčo
Zdroj: TV Joj reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia