Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. mája 2024 o 16:36
Čas čítania 1:00

Redaktori Markízy vstúpili do štrajkovej pohotovosti. Vedeniu dali päť dní a tri podmienky, potom príde ostrý štrajk

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Redakcia oznámila, že vstupuje do štrajkovej pohotovosti. Vedeniu dali 5 dní, aby splnili 3 podmienky, potom príde ostrý štrajk.

  • Redaktori televízie Markíza vstúpili do štrajkovej pohotovosti. Upozorňujú, že generálny riaditeľ Peter Gažík a riaditeľ centra spravodajstva a publicistiky Michal Kratochvíl nesplnili požiadavky, ktoré si redaktori stanovili. 
  • Odbory v Markíze dávajú vedeniu päť dní, aby sa písomne zaviazalo, že bezodkladne zabezpečí uspokojivé pracovné podmienky. Ak vedenie nenaplní ďalšie požiadavky týkajúce sa nezávislosti, vstúpia do ostrého štrajku.
  • Vedenie Markízy dnes zverejnilo oficiálne stanovisko, v ktorom odmietlo ultimátum, ktoré pred troma dňami zverejnili zamestnanci. Tí reagovali na moderátora Michala Kovačiča, ktorý tvrdí, že televízia cenzuruje obsah relácie Na telo.
  • Viacerí redaktori spravodajstva Markízy dnes vystupovali počas živého vysielania Televíznych novín o 12.00 h v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii.

Prečo je to dôležité: Televízia Markíza zrušila vysielanie diskusnej politickej relácie Na telo po tom, ako moderátor Michal Kovačič kritizoval snahy politikov a vedenia televízie o zasahovanie do obsahu. Televízia zároveň odmietla ultimátum viac ako sto zamestnancov Markízy, ktorí sa postavili za moderátora Na Telo a žiadali garanciu nezávislosti relácie.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Citát: „Ak vedenie nesplní naše požiadavky, sme pripravení prvýkrát v histórii tejto spoločnosti vstúpiť do ostrého štrajku,“ informuje štrajkový výbor televízie Markíza. 

Širší kontext: Mnohé slovenské médiá poukazujú na vládne snahy o obmedzenie novinárskej práce. Z televízie Joj nedávno odišla dlhoročná moderátorka relácie Na hrane Jana Krescanko Dibáková, televíziu TA3 opustil moderátor V politike Richard Dírer. 

Televízia Markíza predčasne zrušila aj vysielanie Na telo. Reagovala tak na kritiku Michala Kovačiča, ktorý hovoril o cenzúre zo strany vedenia. Riaditeľ Markízy tvrdí, že moderátor v živom vysielaní prezentoval len svoje osobné pocity.

30. mája 2024 o 13:10 Čas čítania 0:55 Redaktori spravodajstva Markízy odvysielali živé vstupy v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii Redaktori spravodajstva Markízy odvysielali živé vstupy v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii
30. mája 2024 o 11:56 Čas čítania 1:28 Markíza neustúpi ultimátu, ktoré dostala od zamestnancov. Riaditeľ Gažík posiela odpoveď na poslednú chvíľu Markíza neustúpi ultimátu, ktoré dostala od zamestnancov. Riaditeľ Gažík posiela odpoveď na poslednú chvíľu
26. mája 2024 o 14:16 Čas čítania 0:54 Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Kovačič (@michal__kovacic)

Domov
Zdieľať
Diskusia