Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
1. júna 2024 o 12:21
Čas čítania 0:28

Peter Pellegrini sa oficiálne vzdal predsedníctva strany Hlas-SD. Toto povedal v poslednom príhovore

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pellegrini uviedol, že nikdy neprestane byť sociálnym demokratom.

Peter Pellegrini sa oficiálne vzdal predsedníctva strany Hlas-SD, ktorú zakladal. Taktiež požiadal o pozastavenie členstva. Na sneme v Košiciach navrhol za predsedu Hlasu, a teda svojho nového nástupcu Matúša Šutaja Eštoka. Za nového podpredsedu strany navrhol Tomáša Druckera. 

Končiaci predseda strany Hlas-SD a novozvolený prezident SR Peter Pellegrini v príhovore na sneme strany uviedol, že nikdy neprestane byť sociálnym demokratom a presadzovať hodnoty sociálnej demokracie vo svojom politickom živote.

„Slovenská politická tradícia jasne hovorí, že prezident republiky má byť nadstranícky, aby mohol zjednocovať národ a vždy uprednostniť záujmy ľudí pred záujmami politikov. Pretože práve od ľudí pochádza jeho mandát,“ uviedol Pellegrini s tým, že hoci nemá zákonnú povinnosť odísť zo strany, na budovanie politickej kultúry treba viac než len rešpektovať zákony.

Peter Pellegrini.
Peter Pellegrini. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia