Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
1. augusta 2024 o 9:01
Čas čítania 0:46

Trump spochybnil, že Kamala Harissová je černoška. Konzervatívci na sociálnych sieťach šíria dezinformácie o jej pôvode

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Harissová sa identifikuje ako černoška i juhoázijská Američanka.

  • Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump spochybnil černošskú rasovú príslušnosť nominantky Demokratickej strany Kamaly Harrisovej počas kontroverzného vystúpenia na najväčšom výročnom stretnutí afroamerických novinárov.
  • Na stretnutí sa davu pýtal, či je jeho súperka Indka alebo černoška.
  • Trumpove vyjadrenie odsúdila hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová a označila ich za urážlivé.

Prečo je to dôležité: Politici by mali súťažiť na základe svojich politických programov, schopností a vízií. Rasové útoky by nemali mať v demokratickej spoločnosti priestor.

Citát:„Je to Indka alebo černoška?“ spýtal sa Trump na adresu svojej politickej súperky v prezidentských voľbách. „Celú dobu bola Indka a zrazu je černoškou,“ dodal bývalý prezident. 

Širší kontext: Harrisová je prvou americkou viceprezidentkou ázijského pôvodu, keďže jej matka je Indka a otec Afroameričan, a dlhodobo sa identifikuje ako černoška aj juhoázijská Američanka. 

Krajne pravicové účty a konzervatívci na sociálnych sieťach často šíria dezinformácie spochybňujúce pôvod nominantky demokratov. Harrisová už od začiatku prezidentskej kampane znáša sexistické a rasové útoky v online priestore.


Republikánsky kandidát sa výročného zjazdu afroamerických novinárov v Chicagu zúčastnil po prvý raz. Niektorí členovia vyjadrili svoj nesúhlas s týmto krokom, spolupredseda zjazdu na protest odstúpil zo svojej pozície.

Prečítaj si aj tieto články:

30. júla 2024 o 18:01 Čas čítania 1:27 Vždy uhádol, kto bude prezidentom, teraz predpovedá víťaza ďalších volieb v USA. Profesor vysvetľuje svoju záhadnú techniku Vždy uhádol, kto bude prezidentom, teraz predpovedá víťaza ďalších volieb v USA. Profesor vysvetľuje svoju záhadnú techniku
24. júla 2024 o 6:49 Čas čítania 1:07 Prvý prieskum po odchode Bidena: Harrisová má tesný náskok, Trump jej poslal drsný odkaz Prvý prieskum po odchode Bidena: Harrisová má tesný náskok, Trump jej poslal drsný odkaz
20. novembra 2021 o 9:42 Čas čítania 0:36 V USA bola prvýkrát prezidentkou žena. Kamala Harrisová pre Bidenovu kolonoskopiu nadobudla prezidentské právomoci V USA bola prvýkrát prezidentkou žena. Kamala Harrisová pre Bidenovu kolonoskopiu nadobudla prezidentské právomoci
Kamala Harrisova
Zdroj: Erin Schaff/The New York Times via AP, Pool
Domov
Zdieľať
Diskusia