Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
3. septembra 2024 o 10:58
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: Výhražné listy dostali aj stovky českých škôl. Anonym tvrdí, že sú zamínované

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia chce do bežného chodu škôl zasiahnuť čo najmenej.

Stovky škôl v Česku dostali v utorok e-mail, že sú zamínované. Na sociálnej sieti X to napísala česká polícia s tým, že výhražný e-mail preveruje. Dodala, že v súčasnosti nemá žiadne konkrétne informácie smerujúce k tomu, že by bol niekto ohrozený.


„Aktuálne v celej ČR preverujeme výhražný e-mail, ktorý bol adresovaný stovkám škôl a v ktorom pisateľ inštitúciám oznamuje, že sú zamínované. So zástupcami škôl intenzívne komunikujeme a prijali sme príslušné opatrenia, v rámci ktorých chceme do bežného chodu zasahovať čo najmenej,“ uviedlo policajné prezídium.


Na prípade podľa vedenia českej polície pracuje aj Národná centrála proti terorizmu, extrémizmu a kybernetickej kriminalite.


Podobný prípad riešia v utorok aj slovenskí policajti. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok oznámil, že na takmer 270 školách na Slovensku nahlásili v utorok ráno bombu. Na miestach zasahuje polícia a reálnosť bombovej hrozby sa vyhodnocuje. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci teroristického útoku.

3. septembra 2024 o 10:32 Čas čítania 0:20 Bombovú hrozbu nahlásili až na 270 slovenských školách. Mali by v nich prerušiť vyučovanie, tvrdí minister školstva Bombovú hrozbu nahlásili až na 270 slovenských školách. Mali by v nich prerušiť vyučovanie, tvrdí minister školstva
Domov
Zdieľať
Diskusia