Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
SITA
včera 16. októbra 2024 o 14:31
Čas čítania 0:55

ZOZNAM: Firmy na Slovensku dostanú budúci rok až 500 miliónov eur. Tieto podporí štát v najväčšom rozsahu

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Na podporu inovácií, predovšetkým startupov, štát vyčlenil napríklad 2,5 milióna eur.

  • Na podporu podnikania pôjde v budúcom roku na Slovensku 456 miliónov eur. Najväčšia časť v sume 425 miliónov eur pritom bude smerovať na podporu investícií.
  • Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na obdobie rokov 2025 až 2027, ktorý v utorok schválila vláda. O materiáli bude parlament rokovať na decembrovej schôdzi.
  • Súčasťou výdavkov na podporu investícií sú najmä prostriedky určené na investičnú pomoc, ktorá zahŕňa napríklad podporu pre Volvo Car Slovakia na úrovni 15,3 milióna eur, či pre GIB EnergyX Slovakia vo výške 33,7 milióna eur.

Citát: „Ministerstvo hospodárstva SR v tejto oblasti rozpočtuje aj investičnú pomoc pre rôzne ďalšie investičné projekty v sume 21,9 milióna eur," uvádza materiál.

Širší kontext: V rámci podpory investícií je na rok 2025 vyčlenených aj 251 miliónov eur pre Valaliky Industrial Park. Štátnej spoločnosti MH Invest pôjde 83,8 milióna eur. Tie sú určené najmä na prípravu investičného projektu „Šurany Industrial Park“, prípravu územia v Priemyselnom parku Rimavská Sobota, zabezpečovanie územia v strategickom parku Nitra, ako aj prípravu územia pre ďalšie nové investície.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Tejto oblasti sú na rok 2025 rozpočtované aj prostriedky EÚ a spolufinancovania zo štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Slovensko na úrovni 27,4 milióna eur.

Smerovať budú najmä na podporu vedy, výskumu, vývoja a inovácií, priemyselnú transformáciu, digitalizáciu a podporu rastu malých a stredných podnikov. Na podporu inovácií, predovšetkým startupov, štát vyčlenil 2,5 milióna eur.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si: 

15. októbra 2024 o 17:19 Čas čítania 0:42 Štát poskytne slovenským domácnostiam adresnú pomoc. Niektoré rodiny budú ročne doplácať 400 eur Štát poskytne slovenským domácnostiam adresnú pomoc. Niektoré rodiny budú ročne doplácať 400 eur
4. októbra 2024 o 17:01 Čas čítania 0:46 Na východe Slovenska vyrastie svetovo najväčší závod svojho druhu. Vzniknú stovky pracovných miest Na východe Slovenska vyrastie svetovo najväčší závod svojho druhu. Vzniknú stovky pracovných miest
29. septembra 2024 o 18:00 Čas čítania 0:37 Obce varujú, že môžu prestať podporovať miestny šport a kultúru. Žiadajú, aby bolo doriešené financovanie samospráv Obce varujú, že môžu prestať podporovať miestny šport a kultúru. Žiadajú, aby bolo doriešené financovanie samospráv
Domov
Zdieľať
Diskusia