Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Magdalena Trajerová
včera 21. októbra 2024 o 6:36
Čas čítania 0:51

„Zostávajú mi dva až štyri roky života.“ Svetoznámy športovec oznámil, že trpí rakovinou v terminálnom štádiu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
„Zostávajú mi dva až štyri roky života.“ Svetoznámy športovec oznámil, že trpí rakovinou v terminálnom štádiu

Šesťnásobný olympijský víťaz v dráhovej cyklistike Sir Chris Hoy oznámil, že jeho rakovina je nevyliečiteľná, informuje BBC.

V rozhovore pre Sunday Times cyklista prezradil, že jeho pôvodná diagnóza rakoviny prostaty sa rozšírila aj do kostí. Nádory mu objavili v ramene, panve, bedre, chrbtici a rebrách. Napriek tomu legendárny britský cyklista v nedeľu na Instagrame uviedol, že sa „cíti fit, silný a pozitívny“.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by Sir Chris Hoy (@chrishoy1)

Hoy začiatkom tohto roka prehovoril o tom, že mu diagnostikovali rakovinu. Športovec však už rok vedel, že ide o konečné štvrté štádium. „Nech sa to zdá akokoľvek neprirodzené, je to príroda. Viete, všetci sa rodíme a všetci zomierame a toto je len súčasť tohto procesu,“ povedal pre Sunday Times.

Oznámenie vyvolalo vlnu podporných správ. Britský minister zdravotníctva Wes Streeting pre BBC povedal, že „žasne“ nad odvahou, pozitivitou a „úžasným posolstvom nádeje“ Sira Hoya, a dodal, že „celý národ mu teraz bude fandiť“ a posielať mu lásku. Bývalý olympijský cyklista Mark Cavendish v komentári pod príspevkom na Instagrame nazval Hoya hrdinom a svoju podporu mu vyjadrili aj ďalší športoví kolegovia.

Sir Chris Hoy získal v rokoch 2004 až 2012 šesť zlatých olympijských medailí, čím sa stal druhým Britom s najväčším počtom olympijských víťazstiev. Predbehol ho len Sir Jason Kenny, ktorý ich získal sedem. S cyklistikou skončil v roku 2013 a v posledných rokoch pracoval ako športový moderátor pre BBC Sport.

Späť
Zdieľať
Diskusia