Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. júla 2023, 19:19
Čas čítania 0:47

V obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov prišli s prísnymi zákazmi. Za bežné aktivity hrozí pokuta až 500 €

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

S prísnymi opatreniami prišiel starosta sardínskeho mesta Sant’Antioco.

Šport či maškrtenie na pláži? Po novom vás tieto obľúbené aktivity môžu vyjsť v sardínskom meste Sant’Antioco poriadne draho. Starosta Ignazio Locci totiž prišiel s novými prísnymi nariadeniami pod názvom „Pravidlá používania pláží“, informuje taliansky portál Today.it.

V novom zákone má byť dokopy viac ako 20 zákazov, resp. usmernení, ktoré približujú, ako by sa mal človek na pláži správať. Okrem zákazu konzumácie jedál medzi nimi nájdete aj zákaz športovania či stanovania, rovnaké opatrenia platia aj pre verejné pikniky. Ak niektorý z týchto bodov porušíte, môže vás to vyjsť až na 500 eur.

Zákaz jedenia pritom neplatí len pre obedy či pikniky na pláži. Nové pravidlá umožňujú lokálnym autoritám pokutovať prakticky kohokoľvek, kto sa rozhodne pre konzumáciu. Platí to aj v prípade zmrzliny, desiatej či ovocia.

Jesť môžu len pri bufetoch, aj to je však otázne

Podľa starostu sa môžu zdať opatrenia prísne, avšak ich hlavným účelom má byť zamedzenie roznášania odpadkov. Turisti takéto zákazy považujú za absurdné a nevedia ich pochopiť.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

V novej vyhláške starostu sa totiž uvádza, že konzumácia jedál je na pláži možná, ale len v blízkosti bufetov. Zároveň však nie je zrejmé, ako veľmi sa môžu turisti od stánkov vzdialiť, aby začali nové pravidlá porušovať.

V meste Sant’Antioco sa rozhodli prísne pokutovať turistov, ktorí nedodržiavajú nové pravidlá používania pláží.
V meste Sant’Antioco sa rozhodli prísne pokutovať turistov, ktorí nedodržiavajú nové pravidlá používania pláží. Zdroj: Pexels/Josh Hild
Domov
Zdieľať
Diskusia