Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
22. augusta 2023, 19:48
Čas čítania 0:39

Zomrel milovaný taliansky spevák Toto Cutugno, ktorý naspieval legendárny hit. Skladbu L'Italiano poznal celý svet

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spevák už dlhší čas trpel vážnou chorobou, následkom čoho sa mu v posledných mesiacoch výrazne zhoršil zdravotný stav.

Taliansky spevák Toto Cutugno dnes zomrel v nemocnici v Miláne. 80-ročný hudobník trpel vážnou chorobou, ktorá sa v posledných mesiacoch zhoršila, informuje portál Wanted in Rome.  

Cutugno bol známy hitmi L'Italiano, známym aj pod názvom Lasciatemi Cantare, Solo Noi, Serenata alebo Soli. V roku 1990 vyhral Eurovíziu a stal sa tak druhým Talianom, ktorý zvíťazil v tejto medzinárodnej hudobnej súťaži.

Narodil sa 7. júla 1943. Agentúra ANSA pripomína, že spevák založil kapelu Albatros a neskôr sa vydal na sólovú dráhu.

Na Ukrajine ho nechceli 

Nevyhol sa ani kontroverziám. V roku 2019 mal koncertovať v Kyjeve, no skupina ukrajinských poslancov listom požiadala o vydanie zákazu vstupu pre speváka za Cutugnove údajné proruské pozície. Cutugno sa však vyhlásil za apolitického a vypredaný koncert sa nakoniec uskutočnil.

Pohreb speváka sa bude konať vo štvrtok 24. augusta o 11.00 h v bazilike Parrocchia dei Santi Nereo e Achilleo na Viale Argonne 56 v Miláne. Na Facebooku sa so spevákom rozlúčila aj talianska premiérka Giorgia Meloni. „Dovidenia, Toto Cutugno, skutočný Talian,“ napísala.

Domov
Zdieľať
Diskusia