Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
30. decembra 2023, 9:56
Čas čítania 1:01

Po masovej streľbe v Prahe budú mať študenti filozofickej fakulty dobrovoľné skúšky. Univerzita ponúka psychologickú pomoc

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Budova na Námestí Jana Palacha bude zatvorená minimálne do konca januára.

Na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity (UK) v Prahe v reakcii na minulotýždňovú streľbu rozhodli v piatok o zrušení výučby až do konca tohto semestra 12. januára 2024. Skúšky počas nasledujúceho skúškového obdobia budú výlučne dobrovoľné, a to vrátane štátnych skúšok. Učiteľom aj študentom fakulta naďalej ponúka psychologickú pomoc.

V týždni po Troch kráľoch sa podľa uváženia môžu zorganizovať dobrovoľné stretnutia učiteľov a študentov. „V rámci prípravy na tieto stretnutia bude všetkým vyučujúcim poskytnutá psychologicko-pedagogická inštruktáž a podpora,“ uvádza fakulta na svojom webe. O konci výučby a priebehu skúškového obdobia fakulta postupne informuje aj zahraničných študentov.

Návrat do akademického života

Hlavná budova fakulty na Námestí Jana Palacha v Prahe ostane „z technických príčin“ zatvorená prinajmenšom do konca januára. Vedenie fakulty však napriek tomu chce vytvoriť miesto na stretávanie sa celého univerzitného spoločenstva a verejnosti, a to v rámci pripravovaných podujatí Mesiaca pre fakultu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Návrat akademického života a obnovenie Námestia Jana Palacha ako domovského priestoru je nevyhnutnou súčasťou procesu zmierenia sa s tragickou udalosťou, ktorá v krátkej chvíli zmenila život celej komunity,“ uvádza fakulta. Ďalšie informácie chce zverejniť po Novom roku.

K útoku v hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe došlo 21. decembra popoludní. Študent tam zastrelil na mieste 13 ľudí, jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici. Zranenia utrpelo ďalších 25 ľudí. Útočník napokon zastrelil aj sám seba.

Ešte pred streľbou v Prahe zabil doma aj svojho otca. Neskôr sa ukázalo, že študent bol aj vrahom muža a bábätka, ktorých zastrelil necelý týždeň predtým v Klánovickom lese na východnom okraji Prahy. Páchateľ mal zbrojný pas a legálne vlastnil niekoľko zbraní.

Zábery českej polície zo zásahu v Prahe.
Zábery českej polície zo zásahu v Prahe. Zdroj: @PolicieCZ/X
Domov
Zdieľať
Diskusia