Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. februára 2024 o 19:38
Čas čítania 0:31

Dvere vlaku, z ktorých vypadol 22-ročný chlapec, sa vraj neotvorili samy. ZSSK sa bráni a objasňuje, čo sa stalo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladík, ktorý vypadol z vlaku na trať, zraneniam podľahol. Bezpečnostný inšpektor teraz objasňuje prípad.

Železničná spoločnosť Slovensko po preskúmaní zistila, že dvere vlaku, z ktorých vypadol 22-ročný mladík, sa neotvorili samy. Podľa hovorcu ZSSK Dominika Drevického muselo ísť o mechanické otvorenie, informuje portál tvnoviny.sk.

„Pravdepodobne muselo dôjsť k ich núdzovému mechanickému otvoreniu, kde evidujeme aj násilné odstránenie ochrannej plomby poistky na dverách vlaku. ZSSK skontrolovala funkčnosť dverí vozňa bez zistenia poruchy,“ povedal Drevický.

Inšpektor bezpečnosti železničnej dopravy pre portál vysvetlil, že dvere sa dajú počas cesty otvoriť pomocou dvoch pák. Jedna z cestujúcich tvrdí, že mladík vyskočil z vlaku po tom, čo niečo vytrhol. Povedala však, že to iba počula od očitých svedkov.

Na železničnej trati pri Cíferi v okrese Trnava vyskočil v utorok 27. februára z vlaku 22-ročný muž. Po páde na trať zraneniam podľahol. Policajti začali trestné stíhanie a mladíkovo úmrtie vyšetrujú ako usmrtenie.

vlak
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia